avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident auto constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident auto constatare amiabila

care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez in caz de accident usor? In cat timp se primesc despagubirile
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:04, 18 Martie 2011
La ce fel de despagubiri te referi?
Dati mai multe detalii despre eveniment si veti primi un sfat bun.
Cu constatarea amiabila mergeti la asiguratorul vinovatului(daca nu ati completat-o chiar la sediul acestia) si solicitati deschiderea dosarului de dauna.Daca s-a deschis dosarul si ati depus toate documentele solicitate de asigurator, daca s-a facut si constatarea/devizul si s-a calculat si suma de despagubire care va satisface, in termen de 10 zile trebuie sa primiti si banii.Pentru orice nemultumire, aveti deschisa calea spre rezolvarea litigiului in instanta.
O clipa... Daca domnul cere banii drept despagubire si nu isi repara masina, sau nu ii foloseste pt reparatia masinii poate fi acuzat de frauda. Asta ca se stie foarte bine faptul ca sunt multi in trafic care vaneaza soferii si sa obtina bani de la ei sau de la asiguratori.
Domnul cere sa fie despagubit in baza politei RCA a vinovatului.
Despagubirea se poate plati:
- decontare factura+ document plata efectuate de pagubit;
- plata directa a reparatorului, daca devizul acestuia a fost acceptat;
- plata a despagubirii, efectuata catre pagubas, pentru reparatia in regie proprie;
-plata 75% valoare reala+ epava ,in caz de dauna totala.
Unde este frauda?Acolo unde se constata solicitarea sau aprobarea de despagubiri(sub toate formele) atunci cand este constatata/evidenta necorelarea intre avarii si producerea accidentului.
In nici o situatie nu se platesc bani pagubitului si apoi sa se ceara dovada reparatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna totala Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius In data de 20.02.2010 cumnata mea a fost implicata intr-un eveniment rutier, autoturismul personal fiind dauna totala. Evenimentul rutier s-a produs din vina ... (vezi toată discuția)
Problema polita rca dauna totala crudu.daniel crudu.daniel Am fost implicat intr-un accident din care autoturismul a fost declarat dauna totala de firma de asigurari a vinovatului.Astept aproape de vreo 2 luni sa ... (vezi toată discuția)
Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)