avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate CyMargarit

Activitate CyMargarit

Răspuns la discuția pensionare partial anticipata
Va multumesc mult pentru precizari.
In continuare va rog sa ne consiliati cum poate totusi inceta activitatea si calitatea de asigurat inainte de primirea deciziei.
Cei de la casa de pensii au raspuns ca trebuie sa duca de la servici cerere de incetare a activitatii si calitatii de asigurat pentru a i se calcula pensia cu data solicitata. Insa angajatorul nu vrea sa auda de astfel de cerere.
Ce sa faca in situatia in care angajatele de la biroul personal al firmei refuza primirea cererii de incetare a activitatii si de incetare a platii contributiei de asigurari sociale?
Este o solutie trimiterea cererii prin posta cu confimare de primire? Este suficient sa nu se prezinte la locul de munca si sa astepte acasa decizia, urmand apoi sa adauge la dosar si adeverinta de inctare a calitatii de asigurat?
Exista alta solutie mai potrivita?

Este cazul angajatului la o societate privata care solicita pensionare partial anticipata, intruneste conditiile legale pentru aceasta şi a cerut angajatorului completarea cartii de munca si eliberarea sa incepand cu data de 1 aprilie pentru intocmirea dosarului de pensionare anticipata. A primit dosarul pentru depunerea la casa de pensii dupa o perioada de 14 zile dupa verificarea la inspectoratul teritorial de munca si a primit unda verde ca fiind respectate conditiile legale , iar in cartea de munca sunt scrise urmatoarele: s-a eliberat pentru depunerea dosarului de pensionare partial anticipata conform legii 19/2000 cu data de 1 aprilie.

Intrebări: Dupa depunerea dosarului si primirea numarului de inregistrare (la 3-4 saptamani de la 1 aprilie) de la casa de pensii, angajatul are obligatia sa lucreze pana la primirea deciziei asa cum sustine angajatorul?
Decizia cuprinde calculul pensiei incepand cu data inscrisa in cartea de munca (adica retroactiv), cu data depunerii dosarului sau cu data deciziei?

Multumesc anticipat pentru bunavointa!