Buna ziua!
Am fost pana la urma la notar si m-am interesat de acte pentru vanzare-cumparare. Printre care: proiect realizat de proiectant autorizat, copie sentinta civila, copii buletin proprietari, certificat fiscal.
In sentinta civila la inceput unde incepe sa spuna ca: "Pe rol fiind judecarea actiunii civile........, paratii ...", in loc de Lisita Constanta scrie Lisita Constantin, dar unde scrie Tranzactie, Instanta(unde scrie ce s-a pronuntat) scrie corect Lisita Constanta. Avocata a spus ca nu e nici o problema, ca nu e trecuta gresit in Tranzactie.
TREBUIE SA MODIFICE EROAREA ACEASTA SAU CHIAR NU ARE NIMIC??
Am demarat treaba si am chemat si proiectant si nu vreau sa ma tina pe loc EROARE ACEASTA. Va multumesc!
Chiar nu ma puteti lamurii. Va rog frumos.:">
Am inteles, mai putin partea in care spuneti ca se poate contesta pana la rude de gradul 4 al mostenitoarelor. Deci, nu e sigur nici contractul de vanzare-cumparare?? Acum la momentul actual nici nu se pune problema sa conteste cineva. Sa inteleg ca nu pot fi sigur de act nici peste 30 de ani? Dar daca ar vinde cuiva strain, la un pret care sa zic ca mi l-ar vinde si mie(singura diferenta ca eu nu o sa platesc nimic decat actele casei), tot la fel se poate contesta?
Ce poate sa conteste? Poate sa ma lase fara casa peste 30 de ani?
Nu stiu ce sa mai inteleg, chiar daca este act de vanzare cumparare tot poate fi contestat?? :-/
Va multumesc, dar va rog sa-mi explicati mai pe intelesul meu.
Cele 4 mostenitoare ale bunicului, 3 matusi+ mama mea, au o tranzactie printr-o sentinta civila, cum ca posed partea bunicului. Dar din partea bunicului, o parte deja o are o matusa care locuia cu el, printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
Deci, ele trebuie sa fie de acord cu toatele de pret si sa-mi vanda proprietatea. Dar ele cumva trebuiesc sa faca cadastru, ceva de genul ca sa sublinieze cumva exact partea care o detin ca mostenitoare, separat de contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere al unei din matusi??
Daca ele de exemplu se gandesc la un pret si sunt toate de acord cu pretul, merg la notar si spun ca asta e pretul la care s-au gandit, tinand cont ca e facuta din 1928 si nu e in stare buna(paianta) si cu o chitanta de mana cu martori ca le-am ""achitat suma"", mai poate fi contestat pretul de altcineva, bineinteles fiind un pret oarecum real ca al unei case de renovat?? Actul va fi in regula??
Va multumesc! Scuzati-ma daca sunt prea insistent dar vreau sa fiu cat mai sigur.
Notarul are un comision la aceasta tranzactie din suma case?
Evaluarea casei trebuie sa o faca un expert sau pur si simplu matusile? Tin sa spun ca constructia casei dateaza din 1928. Nu are decat 45mp.
Va multumesc pentru raspunsul exact. Unele persoane raspund la mesaje ocolind tema subiectului.=D>
Cred ca aveti dreptate. Doar asa sa atribuie matusile mamei bunurile bunicului.
Dar mai simplu mi se parea sa fac asta prin notar, ca sa nu mai dureze mai mult prin tribunal.
M-am gandit si cum ati spus dumneavoastra cu donatia, dar as fi vrut ceva gen vanzare-cumparare. Ma gandesc ca daca mi-ar vinde matusile partea lor sa nu cumva sa trebuiasca sa imi evalueze casa un expert si sa spuna ca valoreaza 50000 de lei si sa trebuiasca sa dau banii astia in fata notarului si eu nu am de unde sa dau banii astia, chiar daca matusile mi-ar da banii inapoi.
Nu stiu ce sa fac, mai astept sfaturi. Sper sa pot sa trec pe la un notar sa stau de vorba, dar vroiam sa ma duc cumva cu lectia invatata.
Va multumesc frumos!
Dar daca i-ar lasa mostenire mamei si dupa aceea mama mi-ar face contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Se poate asa ceva? E mai ieftin si sigur decat vanzare-cumparare in sine, cu mostenitoarele?
Se mai poate contesta acest lucru de catre celelalte mostenitoare?
Va multumesc!
Sunt disperat, ca am platit un avocat, care a spus ca va rezolva prin tribunal aceasta mostenire, astfel: cica ar ramane mama mostenitoare si dupa aceea sa o dau eu in judecata pe mama, asta nu am inteles. Tin sa spun ca am locuit cu bunicul dupa moartea bunicii.(vreo 4 ani pana a murit si el si locuiesc in continuare aici, dar nu sunt luat in spatiu aici)
Dar cat sa fie pretul? Conteaza?
Chiar nu exista o alta cale, prin notar sau tribunal?
Cotele ca si casa sau decat teren?
Pretul conteaza? Adica mostenitoarele pot sa zica ca imi vand partea cu 2000 de lei si sa le achit in fata notarului, platesc x% din tranzactie notarului si restul de bani ii iau inapoi. Ce comision are notarul din suma tranzactiei?
Ideea e ca ele vor sa mi-o dea pe GRATIS.
Va multumesc!