locuiesc intr-un cartier nou dezvoltat, ni s-a cerut o taxa pentru utilitati care s-a dovedit ulterior a fi ilegala, in instanta. Suma de 500 de euro nu am recuperat-o.
Nu avem apa curenta, nu avem iluminat public, e la capatul comunei.
As dori sa stiu, cum am putea noi, toti vecinii implicati (aprox 30) sa fortam Primaria sa ne doteze cu utilitatiile acestea minime.
Mentionez ca este o comuna bogata, din vestul tarii, sigur nu ar fi vorba de fonduri insuficiente.
Multumesc pentru raspuns.
Nu vrea sa ma sustrag in nici un fel, insa as dori doar sa stiu exact daca este vreo diferenta intre mine ca si coplatitor si titularul creditului d.p.d.v. juridic.
Am inteles ca de exemplu se poate ca eu in calitate de girant sa-mi recuperez banii de la titularul creditului in cazul in care se pun popriri pe salar sau altele?
Nu ma pricep deloc, de aceea incerc sa ma documentez in stanga si in dreapta.
v-as ruga mult sa ma ajutati dc se poate.
Sunt coplatitor la un credit ipotecar la care titularul nu a platit ratele iar suma creditata a fost preluata de o firma de recuperari creante.
Casa ipotecata este pe numele titularului creditului.
Acum aceasta firma propune o perioada de gratie de un an in care se poate amana executarea imobilului.
Din cate am inteles acesta firma poate sa vanda apartamentul si sa nu acopere creditul iar restul de suma va trebui suportata de titular si coplatitor.
Ce ma sfatuiti sa fac?
-sa accept amanarea cu un an a aceastei "situatii" (oricum nu stiu care sunt sansele ca sa se vanda aprtamentul)
-sa-mi iau un avocat sa vad daca exista vreo sansa sa ies cat mai ieftin din situatie? (mi-e frica de diferente de sume de la 80.000 cat a fost creditul si vanzarea ap. la 50.000 de Euro. 30.000 de Eur va trebui suportat de mine si de titularul creditului, nu? Din pacate nu am acesti bani si nici nu prea as vrea sa-mi opreasca din salar pentru apatmentul altuia...si neseriozitatea lui...)
-alte solutii?
O alta intrebare - care e diferenta intre coplatitor si girant? (daca este).