avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate nicolae52

Activitate nicolae52

Discuție Servituti
Buna ziua,
Locuiesc intr-o casa pe care am cumparat-o conform legii 10.Casa este situata in fundul curtii . La ciumparare am putut cumpara doar casa si terenul de sub casa.Restul curtii aprtinea statului si plateam chirie pentru el. Fostii proprietarii, aflati in Germania, au primit prin hotarire de primar terenul aferent casei .Se specifica in Hotarare ca au obligatia de a-mi asigura servitute de trecere. Distanta de la strada la casa este de 22 de m.Am o intrebare referitoare la situatia legata de acel spatiu minim necesar in jurul casei ( a parti care se afla spre strada). Acesti pereti au geamuri au usa de intrare in casa. Suprafata de 231 mp , vecinatatile, drumul de servitute de 3X22=66 mp nu permite obtinerea unei autorizatii
de constructie dar avand in vedere ca dupa masuratorile topo urmeaza sa fie inscrisa in Cf as dori sa stiu daca in afara de aleea de legatura dintre drumul public si casa pot solicita eventual in instanta constituirea unei servituti minime in jurul casei. Eu ies din casa pe proprietatea lor, daca trebuie sa repar peretele sau streasina sunt pe proprietatea lor, daca deschid geamul am vedere pe proprietatea lor. Mi-a fost oferita spre cumparare intreaga suprafata de 231 mp dar la pretul de piata al anului trecut( 500 Euro mp) pentru terenuri de casa lipsite de constructii dar nu posed acesti bani.