Andreea Lisievici a scris:
Sper sa ne tineti la curent, daca nu ma insel e singurul caz de acest gen discutat pe forum si deci prezinta interes pentru destula lume. Mult succes!
din pacate nu este singurul caz; am debzatut si eu acest subiect, acum vre-o 9 luni pe acest forum, dar nu am reusit nici in ziua de azi sa termin. am avut o situatie asemanatoare, in care o societate cu 3 asociati,toti persoane straine, nemembre in UE, a fost radiata din oficiu, datorita nedepunerii bilantului la ORC. dizolvarea s-a produs in sept 2007, iar in dec 2008 radierea era deja facuta. etapa de lichidare a fost sarita,total. la sediul societatii nu mai era nimeni,societatea nu a mai avut activitate din 2004, din aceasta cauza nu am primit nimic, cu privire la radiere, etc, dar banuiesc ca s-au afisat, deci ei sunt in deplina legalitate, privind instiintarea procedurii. mentionez ca la data radierii, societatea nu avea nici o datorie la stat, la impozite si taxe, ba mai mult, dupa radiere, adica 2008 , si actualmente, 2010 , impozitul este in continuare achitat si incasat de primarie, pe PERSOANA JURIDICA (radiata).societatea avea in patrimoniu o constructie, si terenul aferent, plus curte si garaj, asa apare in extrasul de carte funciara. in incheierea de radiere, de la ORC, nu apare mentionat nimic, privitor la bunurile societatii, cu toate ca in ultimul bilant depus si inregistrat la ei, se evidentia acest lucru. din acest motiv, la notar, nu s-a putut face nici un act, privitor la transferul de proprietate. zic notar, pentru ca la cartea funciara, cand am fost si am explicat situatia in audienta la registratorul principal, mi-au cerut sa faca asociatii,o declaratie, in care sa hotarasca,ei fiind succesorii de drept in proprietatea cui cedeaza bunurile,ei fiind cetateni straini(nu din UE),nu pot dobandi teren.fac mentiunea, ca unul dintre asociati, este cetaten strain, cu rezidenta in Romania. la notar nu s-a facut nimic .motive : 1.societatea este radiata 2.in incheierea de radiere de la ORC nu apar specificate bunurile :closedtopic:
de curand am vorbit cu avocati, care m-au sfatuit totusi, sa deschidem un proces, in care unul din asociati sa dea in judecata pe ceilalti doi, pentru proprietate. dar este un proces costisitor, si nu stiu care sunt sansele ? sau daca aceasta este singura cale de rezolvare ,totusi? in speta,sunt cam aceleasi probleme cu domnul dariux,putin diferit, la cetatenia asociatilor, banuiesc. va multumesc, si poate in cele din urma, rezolvam impreuna.