Din nou va solicit ajutor, celor care vor si stiu sa-mi raspunda. Este vorba de o societate, care a fost radiata, si pe ea exista un imobil, si terenul aferent. Accea societate a avut 3 asociati, dar toate persoane straine,facand parte dintr-o tara neaderata in UE. Ma intereseaza daca acum cand facem transferul de imobil, pe numele unuia din asociati, el poate sa dobandeasca si terenul, are acest drept? Mentionez ca fiecare dintre ei, au resedinta in Romania, si locuiesc aici de mai bine de 10 ani, 2 dintre ei cu viza de afaceri,iar unul din ei, viza de familie. Va rog frumos cine stie si are cunostiinte solide de aceasta tema, sa-mi lase mesaj. Multumesc anticipat.
da,poate in primul rand societatea este pers jur romana in al doilea rand chiar dc instanta ar considera ca asoc erau straini acum ca am aderat la ue se aplica legea mai favorabila deci incepand cu aderarea pot
este ceva de necrezut ca se poate intampla asa ceva.primesc raspuns de la CF ca asociatu, daca este rezident poate dobandi terenul, dar totusi la notar, mi se zice, ca este data lege referitor la acesta, dar ca nu sunt norme de aplicare, si nu pot face ei nimic ! unde sa mai merg si pe cine sa mai intreb? please help me
daca este rezident, conteaza din ce tara face parte? adica ma refer la tara membra UE sau nu? si daca nu este rezident dintr-o tara UE , ce se intampla cu terenul, revin la intrebarea initiala? multumesc