avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum ramane cu terenul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum ramane cu terenul?

Din nou va solicit ajutor, celor care vor si stiu sa-mi raspunda. Este vorba de o societate, care a fost radiata, si pe ea exista un imobil, si terenul aferent. Accea societate a avut 3 asociati, dar toate persoane straine,facand parte dintr-o tara neaderata in UE. Ma intereseaza daca acum cand facem transferul de imobil, pe numele unuia din asociati, el poate sa dobandeasca si terenul, are acest drept? Mentionez ca fiecare dintre ei, au resedinta in Romania, si locuiesc aici de mai bine de 10 ani, 2 dintre ei cu viza de afaceri,iar unul din ei, viza de familie. Va rog frumos cine stie si are cunostiinte solide de aceasta tema, sa-mi lase mesaj. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: manub , utilizator 10:03, 19 Mai 2009
da,poate in primul rand societatea este pers jur romana in al doilea rand chiar dc instanta ar considera ca asoc erau straini acum ca am aderat la ue se aplica legea mai favorabila deci incepand cu aderarea pot
va multumesc mult pentru raspuns, si chiar daca ei sunt cetateni turci, dintr-o tara care NU face parte din UE ? multumesc
este ceva de necrezut ca se poate intampla asa ceva.primesc raspuns de la CF ca asociatu, daca este rezident poate dobandi terenul, dar totusi la notar, mi se zice, ca este data lege referitor la acesta, dar ca nu sunt norme de aplicare, si nu pot face ei nimic ! unde sa mai merg si pe cine sa mai intreb? please help me
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
manub, utilizator
daca este rezident, conteaza din ce tara face parte? adica ma refer la tara membra UE sau nu? si daca nu este rezident dintr-o tara UE , ce se intampla cu terenul, revin la intrebarea initiala? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezident pe termen lung- ce alexandragabriela12 alexandragabriela12 Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai \"ALTFEL\"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporar azra28 azra28 Cu viza de tip C/VV, cu multiple intrari timp de 90 zile , data de Consulatul Romaniei la Istanbul, se poate aplica pentru permis de sedere temporar? E vorba ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale strainilor in romania pink_suede pink_suede Care sunt conditiile pe care trebuie ca le indeplineasca un strain, pentru a putea construi o locuinta, in Bucuresti, Romania? (vezi toată discuția)