Nu trebuie sa indeplineasca nici o conditie speciala, dar ca persoana fizica nu va putea deveni proprietar asupra terenului, ci va primi doar un drept de superficie.
Poate cumpara terenul ca persoana juridica la care este asociat.
Cetăţenii români şi societăţile comerciale (indiferent de cetăţenia acţionarilor sau a conducerii) au dreptul de a deţine şi dobândi liber şi necondiţionat proprietatea asupra imobilelor. Până de curând, legislaţia română interzicea dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către cetăţenii şi/sau societăţile comerciale străine. Constituţia României a fost modificată în anul 2003 pentru a putea permite cetăţenilor şi/sau societăţilor comerciale străine dreptul de a dobândi proprietatea asupra terenurilor în conformitate cu cerinţele procesului de aderare la UE, tratatelor reciproce internaţionale, succesiunii legale (nu însă şi testamentare) sau a altor cerinţe legale aplicabile.
În acest sens, Legea nr. 312/2005 privind dobândirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de către cetăţenii străini şi apatrizi, precum şi de către persoanele juridice străine, care a intrat în vigoare la momentul aderării României la Uniunea Europeană, stabileşte condiţiile generale în care cetăţenii/entităţile străine pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor. Prevederile acestei legi diferenţiază între diferitele categorii de cetăţeni străini după cum urmează: 1) rezidenţii care sunt cetăţeni ai unui stat membru UE pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în aceeaşi modalitate şi în aceleaşi condiţii cu cetăţenii români; 2) nerezidenţii care sunt cetăţeni ai unui stat membru UE pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor după 5 ani de la aderarea României la UE; 3) toţi ceilalţi cetăţeni străini pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în baza înţelegerilor reciproce prevăzute de tratatele internaţionale încheiate între România şi statul cetăţeanului străin.
În ceea ce priveşte construcţiile, legea relevantă nu prevede dispoziţii speciale cu privire la achiziţia şi dobândirea dreptului de proprietate asupra acestora. Cetăţenii străini pot dobândi în mod liber dreptul de proprietate asupra clădirilor, în timp ce pentru terenul aferent construcţiei se poate dobândi dreptul de superficie (dreptul de a folosi terenul) pe perioada de existenţă a clădirii.