ambasada iti spune ca nu mai poate acorda viza de turist din moment ce esti casatorit, si in baza acelei vize de turist, s-a obtinut permisul de sedere temporara
In baza unei vize de turist
nu cred ca s-a obtinut permis de sedere temporara.
Cetateanul turc nu poate avea drepturile unui membru de familie al unui stat membru UE fara sa aiba si obligatiile pe care le impune acordarea acestora – in primul rand dovada faptului ca nu a incheiat o casatorie de convenienta. Iar solicitarea unui permis de sedere temporara pentru ca ai viza turistica + esti membru de familie ar face sa zambeasca oricare lucrator ORI.
Viza turistica pentru Romania nu ii permite intrarea si in alte state membre UE, cred ca de aceea doreste permis de sedere temporara, insa nu il poate obtine pentru ca se acorda doar in scopurile enumerate de Alex_Munteanu.
Nu stiu la ce comunicare de pe site-ul ORI va referiti, insa ceea ce vi se raspunde este absolut normal. Bineinteles ca poate intra in Romania pe baza unei vize de turist chiar daca este casatorit cu o romanca: nu este obligatoriu ca odata casatorit sa ceara si permis de sedere ca membru de familie.
Personal, cred ca ati inteles gresit ce vi s-a spus de la Ambasada.