Am citit cateve legi, si scrie ceva despre "dubla incriminare", dar nu inteleg exact termeni.
Daca ma duc int-o tara unde nu e illegal sa cresti iarba sa consumi si sa dai eventual, cum ar fii Spania, Ollanda etc e probail sa aiba aceleasi legi? Adica daca de exemplu in romania e illagal sa mananaci morcov si in Ollanda este permis, Ollanda m-ar extrada stiind ca in Romania o sa ma condamne?
In Ollanda poti sa cumperi iarba de la CofeeShopuri, poti sa fumezi acasa is in CoffeShop-uri dar nu ai voie sa fumez in loc public nici in baruri, nici tigari nici iarba, adica pe ei nu il intereseaza ce fumezi tutun sau iarba problema e ca scoti fum, dar poti sa mananci prajituri etc.
Ce mi se pare culmea ca nu ai voie sa fumezi tigari in CoffeShop numai in spatiii amenejate special, dar iarba fumezi cat vrei.
Poti sa si cresti iarba 5 plante / persoana. (Trebuie sa ai locuinta proprie nu inchiriat sau de la stat) Poti sa cumperi max 5Gr, si la nu poti sa tii mai mult la tine decat 30gr.
Ce nu poti sa faci insa e sa vinzi, daca nu ai licenta. Si aicea intervine probelama "back-door" adica de unde are CoffeShopul iarba? Aici autoritatile inchid ochii, si trimit FISC-ul la CofeeShop care cerceteaza de unde e cumparat si cine a produs si a vandut iarba, iar el trebuie sa plateasca niste taxe (amenzi), dar nu i se intampla nimic (nu e cercetat penal) pt ca e secret fiscal, si FICU nu da datele la politie. Daca politia prin mijloce gasesc plantatii aia e alta probelma.
Singura problema cu Olanda e ca ploua foarte mult.
Jamaica, Siera-Leone, Peru... ?
*** OFF Topic ***
In peste 7.000 de ani de folosinta a Cannabisului nu gasiti 1 (unu) sigur mort din cauza Cannabisului , nu exista, nu e. Este imposibil sa faci "Overdose". Iarba (Cannabis Sativa subs. Indika) este un drog cum e si cafeaua, ciocolata, aspirina etc pt ca modicica si inlocuiesc niste mechanisme in organism. Cannabisul actioneaza in creier pe receptoarele CB1 care au un rol importat in sincronizarea neuronilor (pe scurt). Prblema e ca toata lumea face experimente cu THC (Delta-9-TertahidroCannabionolid care a fost prima oara descris de Rafael Meshulan in 1964) dar iarba contine peste 240 de substante din care 60 sunt specifice numai cannabisului, adica mai sunt multe alte componente, si cum stim exista foarte mare diferenta intre Indica (Frunze groase) si Sativa(Frunze ascutite) pt ca primul iti da senzatia de "Stoned" (Nu misti nimic, te simti greu, si te gandesti despre chestii e mai meditativ) iar Sativa iti da senzatia e High (Esti mai social, mult mai euforic , "zbori"). Acuma se stie deja ca daca esti predispus la Scizofrenie si fumezi multa iarba (2-3 Jointuri / zi), atunci scizofreniia o sa apara mult mai repede decat in cazul in care nu fumezi, deasemenea se stie ca daca ai Scleroza (Sclerosis-multiplex) si fumezi iarba poti sa duci o viata normala (si fericita).
Prohibitia nu fuctioneza pentru ca, consumul de droguri creste global, pretul drogurilor scade in ce in ce mai mult.
Mori oameni zilnic din cauza puritati heroinei afghne care produc din nou 80% din productia mondiala de heroina datorita Americi care au alungat pe talibani, care nu ii laseau pe oameni sa cultive mac.
Deci daca e asa de periculos si letal etc de ce nu controleaza statul? Si aicea sunt eu 100% convins ca la niste baieti le convine ca e illegal, sa luam iarba ca exemplu 1gr de iarba e aproximativ cat un gr de aur, si creste pe camp, pretul e ridicat de lege si nu de cerinta sau de raritatea lui. Oricine cumpara 10 seminte de iarba de pe net si fara sa aiba grij de ele le planteaza undeva si in octobrie are min 5kg de iarba care sa zicem ca valoreaza 4kg de aur si a investit 20-30 de euro in ele, e un profit nu?
Dealeri nu intreaba de varsta, eii vor sa vanda marfa sa faca profit si atat, nu e controlata puritatea, si continutu drogurilor multi cumpara steroide cu niste cofeina in loc de Extasy care cateodata sunt mai periculoase ca Extasyul.
Eu fumez cam 2-3 jointuri pe saptamana, nu beau alcool nu fumez si nici cafea nu mai beau. Pur si simplu imi place sa fumez un joint si sa stau in pat si sa citesc. Daca vreau sa imi cresc iarba mea despre care stiu ce e si cum si nu cumpar de la dealeri si prin asta nu ajut niste oameni statu vine si zice : nu nu nu, Nu e voie, de ce nu bei si tu alcool ca toata lumea, na ia trec la rece 5 ani.
Indentitatea falsa e usor de facut nu e problema asta, sunt destule zone unde cu niste bani si doi martori poti sa cumperi o identate nou inregistrata, legala si cu informantii.
Dar eu sa intru in inchosoare pe 5 ani pentru ca imi cultiv iarba pt uz personal si mai dau la prieteni ocazional gratis, asta mi se pare putin ciudat, dar astea sunt legile.
Ori cum nu prea am ce sa pierd dar am sansa sa scap, adica daca sunt legitimat un UE (sa zicem) exista probabilitatea ca sa fiu descoperit ca sunt urmarit si sa ma exrtadeze si sa imi petrec timpul acordat, dar daca nu atunci in 9 ani am sansa sa scap.
Bivolaru cum a facut?
Va multumesc mult.
(* Imi cer scuze pt limbajul folsit dar limba mea materna nu e romana.)
Mai am o intrebare:
Care este probabilitatea ca astea sa ma dea in urmarire internationala?
Problema e ca am primit o oferta (Indetitare noua) dar nu vreau sa ma complic, si cu asta pe langa iarba.
(*Imi cultiv iarba mea pt uz personal)
Daca cumva sa zicem prin absurd, m-ar prinde un politist in UE ca am fumat iarba, detin, cultiv etc, o sa am extradeze sau asta depinde de stat?
Statului merita sa celtuiasca bani resurse pt a ma gasi ca sa ma bage la inchisoare unde sa mai cheltuiasca bani pe mine?
Nu o sa inteleg niciodata dreptul.... Adica cine da putere etc.
Ce am citit acuma mi se pare interesant, deci daca primesti pe viata atunci o sa fie 20 de ani, nu 15.
Ce mi se pare interesant, X Jefuieste o banca si primeste 11 ani pentru acesta, deci in 15 ani daca nu e prins scapa, dar omul acela se gandeste si zice, de ce sa ma complic eu cu munca etc cand mai pot sa jefuiesc sau sa fur sau sa fac trafic daca nu primesc pt ele mai mult de 15 ani, pt ori cum tre sa stau 15 ani in umbra, mi se pare ca legea asta incurajeaza pe om sa comite infractiuni.
Nu se pune problema sa ma intorc vreodata in Romania, pentru ca nu vad sensul de ce sa traiasca un om sanatos si tanar in romania, unde numai ziduri sunt in fata omului.
Deci teoretic, daca sa vrea prin 2019 as putea sa ma intorc in Romania.
Am o problema destul de grava, in momentul acesta sunt condamnal la 4 + 1 de inchisoare, si as vrea sa stiu care sunt optiunile mele in momentul acesta, daca mai sunt sau ce sfaturi aveti.
Deci povestea:
Am fost prima ora condamnat la 1an si 10 luni pentru "Complicitate la Trafic de Droguri" (am trimis pe cineva la un dealer de iarba/Cannabis) si pentru "Nerespectarea regimului armelor si/sau munitiei" (am trimis pe cineva la un o persoana care vindea pistoale cu gaz), da acelasi persoana.
Poveste lunga, nu s-a gasit asupra mea nimic nici Cannabis nici pistoale, doar delcarati inpotriva mea, si am dat declaratii in care am recunoscut (#-o)
-Eram minor 17 ani.
A doa parte a povestei: am dat la cineva ~1gr de Cannabis, pentru care am fost condamnat (Tarafic, Detinere, Cultivare) la 4 ani (aceasta era cea mai mare cat am primit pe parte nu stiu).
Nu m-am prezentat niciodata la proces, dar dupa ce Tribunalul a dat sentinta/hotararea, am facut apel la Curtea de Apel, care l-a respins ca nefondat. (acesta a fost prin ianuarie )
-Nici in dosarul acesta nu sunt dovezi clare, adica in tote cazurile au facut perchezitii (4 la numar) teste de urina, si nu s-a gasit nimic, doar declarati inpotriva mea, de catre o persoana la care am dat (nu am primit bani sau alte buniri) iarba, si decratiile mele in care am reconoscut partial.
Intrebarea mea este, mai am ceva optiuni?
Va multumesc mult.
OFF : In momentul acesta nu ma aflu pe teritorioul Romaniei. E cam ciudat sa primest 5 ani inchisoare pt o planta care a fost folosit mii de ani, si care nu a ucis pe nimeni, ba din contra.