avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic, Detinere, Cultivare de Drogri.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic, Detinere, Cultivare de Drogri.

Buna ziua,

Am o problema destul de grava, in momentul acesta sunt condamnal la 4 + 1 de inchisoare, si as vrea sa stiu care sunt optiunile mele in momentul acesta, daca mai sunt sau ce sfaturi aveti.

Deci povestea:

Am fost prima ora condamnat la 1an si 10 luni pentru "Complicitate la Trafic de Droguri" (am trimis pe cineva la un dealer de iarba/Cannabis) si pentru "Nerespectarea regimului armelor si/sau munitiei" (am trimis pe cineva la un o persoana care vindea pistoale cu gaz), da acelasi persoana.

Poveste lunga, nu s-a gasit asupra mea nimic nici Cannabis nici pistoale, doar delcarati inpotriva mea, si am dat declaratii in care am recunoscut (#-o)
-Eram minor 17 ani.


A doa parte a povestei: am dat la cineva ~1gr de Cannabis, pentru care am fost condamnat (Tarafic, Detinere, Cultivare) la 4 ani (aceasta era cea mai mare cat am primit pe parte nu stiu).
Nu m-am prezentat niciodata la proces, dar dupa ce Tribunalul a dat sentinta/hotararea, am facut apel la Curtea de Apel, care l-a respins ca nefondat. (acesta a fost prin ianuarie )

-Nici in dosarul acesta nu sunt dovezi clare, adica in tote cazurile au facut perchezitii (4 la numar) teste de urina, si nu s-a gasit nimic, doar declarati inpotriva mea, de catre o persoana la care am dat (nu am primit bani sau alte buniri) iarba, si decratiile mele in care am reconoscut partial.


Intrebarea mea este, mai am ceva optiuni?


Va multumesc mult.


OFF : In momentul acesta nu ma aflu pe teritorioul Romaniei. E cam ciudat sa primest 5 ani inchisoare pt o planta care a fost folosit mii de ani, si care nu a ucis pe nimeni, ba din contra.




Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2009
None_, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 09:39, 17 Iunie 2009
Daca ar fi sa discutam despre planta in sine...ar fi multe de spus.Dar legislatia nu ne permite nici sa o consumam, nici sa o vindem si sa i i punem pe altii in pericol. traficul de stupefiante, incriminat atat in Codul penal roman(Capitolul II-infractiuni contra sanatatii publiceart. 312 ), cat si in legi speciale.Nu va citez continutul articolului , deoarece banuiesc ca deja l-ati citit. Ati observat faptul ca este pedepsit i nclusiv medicul care prescrie substante stupefiante fara a fi necesar. Acum, despre pedeapsa pe care ati primit-o, dvs. sustineti ca nu s-a gasit nimic asupra dvs. care sa va incrimineze, insa dvs. ati dat niste declaratii in care, in parte, ati recunoscut. Insa , totusi, aceasta recunoastere, declaratiile date impotriva dvs si poate si alte probe, au atras aceasta condamnare. Acum, daca va aflati pe teritoriul altui stat, presupun ca asteptati prescrierea executarii pedepsei. Conform art. 125 C. penal, prescriptia inlatura ex pedepsei principale. In cazul condamnari idvs. , va trebui sa asteptati cel putin 10 ani , deoarece aveti de executat 4+1 la care se mai adauga inca 5 ani .legea spune..dar nu mai mult de 15 ani. Deci aceasta ar fi optiunea dvs.
Va multumesc foarte mult.

Nu se pune problema sa ma intorc vreodata in Romania, pentru ca nu vad sensul de ce sa traiasca un om sanatos si tanar in romania, unde numai ziduri sunt in fata omului.

Deci teoretic, daca sa vrea prin 2019 as putea sa ma intorc in Romania.

Incaodata va multumesc forate mult.
Atunci e ok. Dca nu doriti oricum sa va intoarceti, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Nu o sa inteleg niciodata dreptul.... Adica cine da putere etc.

Ce am citit acuma mi se pare interesant, deci daca primesti pe viata atunci o sa fie 20 de ani, nu 15.
Ce mi se pare interesant, X Jefuieste o banca si primeste 11 ani pentru acesta, deci in 15 ani daca nu e prins scapa, dar omul acela se gandeste si zice, de ce sa ma complic eu cu munca etc cand mai pot sa jefuiesc sau sa fur sau sa fac trafic daca nu primesc pt ele mai mult de 15 ani, pt ori cum tre sa stau 15 ani in umbra, mi se pare ca legea asta incurajeaza pe om sa comite infractiuni.

Legea penala se afla in curs de schimbare. La anul , daca va intra noul cod in vigoare, sa speram ca vor fi unele ajustari...se vor modifica deasemenea ,din cate stiu, si limitele de pedeapsa, despre prescriptie inca nu m-am documentat..desi exista un proiect de cod.

Alte discuții în legătură

Am fost prins cu ghivece cu canabis pentru consum propriu. pentru ce pedeapsă să optez? ContSters457576 ContSters457576 In urma unei descinderi la domiciliul meu au fost gasite 4 ghivece cu cate 2 plantute de canabis de aproximativ 2 saptamani (nu erau mature) am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Plantatie de canabis de o saptamana ContSters449304 ContSters449304 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost retinut de cei de la diicot gasind la domiciliul meu o plantatie de canabis puse in givece de catre mine de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama un dealer de droguri? DanCristian199 DanCristian199 Unde pot reclama un vanzator de droguri? Cunosc o persoana care consuma si vinde substanțe strict interzise,iarba,prafuri stupefiante,fabricate sau cultivate ... (vezi toată discuția)