avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost prins cu ghivece cu canabis pentru consum ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost prins cu ghivece cu canabis pentru consum propriu. Pentru ce pedeapsă să optez?

In urma unei descinderi la domiciliul meu au fost gasite 4 ghivece cu cate 2 plantute de canabis de aproximativ 2 saptamani (nu erau mature) am recunoscut fapta si ca sunt consumator de aproximativ 10 ani.
avocatul din oficiu mi.a sugerat sa optez pentru pedeapsa cu suspendare de pana la 2 ani
eu insa din cate am citit pe internet nu ma avantajeaza , deoarece nu ma m.ai pot angaja nicaieri cu cazierul patat si dureaza si mult pana se termina acel termen + amenda ori zile in folosul comunitati + ca trebui sa anunt cand plec, unde plec si sa ma prezint la nustiu ce termen la un ofiter special desemnat
as opta pentru o amenda administrativa/penala, o rata pe luna in acel termen de doi ani , am dovedit ca nu am venituri ori sa prestez munca in folosul comunitati dar nu stiu exact cat ar fi amenda pentru fapta mea ori zilele de munca si daca optez pentru amenda tot raman cu cazierul patat!? ma poate lamuri cineva!? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
credeti ca acest lucru ma va opri sa m.ai fumez acest drog !? credeti ca traficul de droguri se va opri vreodata !? vor aparea mereu si mereu alti traficanti pana cand va fi legala, acest lucru nu va inceta lafel si prostitutia , prefer sa merg la o dama de companie care este cu analizele la zi decat sa ma duc la una de pe strada sa ma imbolnavesc si sa bag bani in buzunaru la un peste asa si cu iarba prefer sa o fumez cat m.ai naturala nu legalele care au fost scoase pe piata -astea sant adevarate droguri . Cine nu este deacord cu legalizarea canabisului , biserica cumva si mahari tigarilor !? inca m.ai avem comunisti la putere si inca sunt legi comuniste - asta e romania in 2018 - nu realizeaza beneficile care le potate avea statul legalizand prostitutia si canabisul / turisti care vor veni in tara / investitiile cu drag / medicina a recunoscu beneficiile acestu i drog
sunt fumator de peste 10 ani nu am luato razna pana in prezent , sunt un om normal si sanatos
am 3 luni de cand nu am m.ai fumat iarba si vreau sa spun ca am slabit 10 kg si sunt foarte depresiv in aceste momente , nu imi cere corpu acest drog doar vointa mea de a fuma pentru a ma linisti a uita cumva de probleme , pentru a scapa de stres . Nu ati baut vreodata un ceai din muguri ca sa cunoasteti ce benefici poate avea acest drog , continuati sa ne faceti drogati dependenti / mentalitate de romani invidiosi plini de ura , se cheltuie bani pe amarati ca mine si nimeni nu face nimic , nici nu am curaj sa ies in strada pentru acest drog sa fie legalizat ca ma inchide direct .
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018
ContSters457576, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este opțiunea dvs daca va veți opri sau nu. Acum va veți primi pedeapsa, poate nici nu o veți termina de executat si veți fi prins din nou. Nu puteți opta, insa prima data ați putea primi o pedeapsa cu suspendare. Daca in termenul de încercare veti fi din nou prins se va putea revoca beneficiul suspendarii si veți executa pedeapsa in regim e detenție. Poate ca dvs nu ați luat-o razna,ok, dar atât de multi tineri au luat-o razna din cauza drogurilor.. Unii și-au pierdut viață. Si, vedeți dvs, tocmai din aceste motive legea interzice drogurile la noi,. Știți ca sunt state in care pedeapsa pentru traficul de droguri este pedeapsa cu moartea? Intr-o tara ca Romania, atât de plina de patimi, cu atatea tare, eu nu vad ca fiind posibila legalizarea consumului de droguri. Si nici nu ar fi de dorit. Asta ne-ar mai lipsi!
Amenda administrativă nu se mai aplica.
Situația dvs. este foarte complicată.
Încercați să va angajați avocat daca vreti sa aveti o apărare cât se poate de buna.
Avocatul din oficiu nu prea stie cum sa va ajute in concret si desi poate ar fi bine intenționat ar putea ca mai rau sa va încurce.
Situația dvs. nu este deloc simpla si faptul ca sunteti consumator de 10 ani nu va ajuta.
Era bine sa fi avut avocat angajat de la prima declarație.
Macar daca ati fi consultat un avocat mai inainte de a fi audiat chiar daca nu l-ati fi platit si sa va si asite la audiere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt avizata juridic dar incerc sa dau un sfat. Important este sa dovedesti ca aveai plantele pentru consumul propriu. Daca s-a descins in casa ta inseamna fie ca miroseau foarte tare si s-au sesizat vecinii (ceea ce la doua saptamani e imposibil), fie ca ai fost “turnat”. Faptul ca ai dovedit ca nu ai venituri il ajuta pe procuror in sugestia ca le cresteai pentru trafic. Ar trebui sa poti demonstra ca te intretine cineva (parinti, sotie etc.). Ceea ce trebuie sa lupti sa obtii este suspendarea pedeapsei cu inchisoare, mi-e greu sa cred ca vei reusi sa primesti doar amenda, mai ales ca ai doar avocat din oficiu. Am o curiozitate personala: cine te-a sfatuit sa dovedesti ca nu ai venituri?

Referitor la angajare, mergi frumos la Politie, scoate-ti un cazier si cauta sa te angajezi inainte de proces. La proces ii dai avocatului contractul de munca si ii spui sa se axeze pe faptul ca te-ai angajat si esti dornic de “reabilitare”. E doar un sfat, pentru ca, din cate stiu eu, in prezent cannabisul este considerat drog de mare risc in Romania.

PS: daca aveai noroc si cine conduce tara din “umbra” era fumator, pana acum se aproba o ordonanta de urgenta cf careia consumul si cultivarea cannabisului deveneau legale in Romania :))))
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
amdbuc, utilizator

Alte discuții în legătură

Plantatie de canabis de o saptamana ContSters449304 ContSters449304 Buna seara , in urma cu 2 zile am fost retinut de cei de la diicot gasind la domiciliul meu o plantatie de canabis puse in givece de catre mine de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Plante de canabis de o saptamana cu expertiza fito sanitara ContSters457576 ContSters457576 pentru cateva plantute abea rasarite de canabis cu nivel thc 0 adica nule primesc o pedeapsa din partea procurorului de 2 ani si 2 luni , un termen de ... (vezi toată discuția)
Cum pot cere o expertiza a plantelor gasite acasa ContSters457576 ContSters457576 Cui trebui sa ma adresez pentru o expertiza a plantelor gasit la mine acasa !? pentru a putea dovedi in isntanta daca erau plante de canabis sau alte balari ... (vezi toată discuția)