avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate cosminnn

Activitate cosminnn

Multumesc mult de sfat!
Problema rezolvata, cu ajutorul unei adeverinte de la facultate!
Buna ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste emiterea cardului european de sanatate.
Am fost pentru a-mi depune actele necesare emiterii cardului...doamna de la ghiseu mi-a spus ca lucrez doar de 4 ani si 10 luni. Adevarat. Pentru emiterea cardului sunt necesari exact 5 ani.
Inainte de acesti 4 ani si 10 luni in campul muncii am studiat, deci se presupune ca am fost asigurat. De ce ma pune sa platesc contravaloarea la 2 luni de asigurari....? E normal?

Multumesc!
Buna ziua,
Intentionez deschiderea unei afaceri cu domeniu de activitate al unei agentii de publicitate (DTP, pree-press, webdesign, print..etc..).
Inainte de toate vreau sa stiu sub ce forma pot sa incep activitatea cel mai avantajos pentru mine (PFA, SRL..II..?). In cazul infiintarii unui SRL cu doi asociati cu parti egale, trebuie angajata inca o terta persoana pentru functionare, sau asociatii se pot angaja la propia lor firma, desfasurand efectiv activitatea de baza a firmei? Pentru inceput, in cazul unui SRL, se poate angaja o pers cu un salariu minim de...cat (2 ore...daca nu ma insel?)? (contributiile la stat sa fie cat mai mici).

Multumesc anticipat! :D
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Buna,

Situatia mea e aparent simpla si "clara". Urmeaza sa achizitionez zilelel urmatoare un apartament (mansarda). Inainte de toate, evident..trebuie dat un acont (promisiunea, antecontractul..), urmand ca atunci cand constructorul sa il intabuleze, banca sa ii dea diferenta sumei, si tot atunci..se va semna contractul de vanzare-cumparare.

Afland relativ recent de legea cu 5 %, doresc sa stiu daca pot beneficia de ea...
Precizez ca locuinta urmeaza sa o cumpar la stadiul de semifinisat (fara CT, gresie, faianta)...insa vreau pana la venirea evaluatorului sa il finisez.

Cum si ce trebuie facut...astept raspunsuri (sau intrebari de lamurire) din partea dumneavoastra!