avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Informatii cadru de functionare cel mai ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Informatii cadru de functionare cel mai favorabil...SRL.sau?

Buna ziua,
Intentionez deschiderea unei afaceri cu domeniu de activitate al unei agentii de publicitate (DTP, pree-press, webdesign, print..etc..).
Inainte de toate vreau sa stiu sub ce forma pot sa incep activitatea cel mai avantajos pentru mine (PFA, SRL..II..?). In cazul infiintarii unui SRL cu doi asociati cu parti egale, trebuie angajata inca o terta persoana pentru functionare, sau asociatii se pot angaja la propia lor firma, desfasurand efectiv activitatea de baza a firmei? Pentru inceput, in cazul unui SRL, se poate angaja o pers cu un salariu minim de...cat (2 ore...daca nu ma insel?)? (contributiile la stat sa fie cat mai mici).

Multumesc anticipat! :D
Cel mai recent răspuns: MARIKO9 , utilizator 13:49, 3 Octombrie 2009
Da, in cadrul unui srl asociatii se pot angaja in baza unui contract de munca, nu este obligatoriu ca angajatul sa fie o peroana din afara societatii; puteti opta si pentru cea de a 2-a varianta in sensul de a angaja pe cineva cu o durata de 2 ore pe zi.

In ceea ce privete PFA-ul, aici trebuie precizat faptul ca nu pot fi angajate persoane din afara societatii si nici nu pot fi mai multi asociati (asa cum este la un SRL), activitate urmand a fi desfasurata de catra persoana fizica autorizata.
Sa nu uitati de aspectul fiscal al problemei. Ca si SRL puteti opta pentru plata impozitului pe profit, respectiv 16%, (din mai anul acesta, se plateste impozitul forfetar de minim 500 euro), sau impozit pe venit de 3%. PFA plateste 16% din profit, are contabilitate in partida simpla, deci scapati de plata lunara a contabilului, nu intocmiti bilant, mai scapati astfel de cheltuieli. Intradevar, va trebui insa sa lucrati singur ca persoana fizica autorizata.
De ce nu infiintati un II - intreprindere individuala, costurile sunt ca la PFA de fapt sunt reglementate de aceasi OUG 44/2008, si aveti posibilitatea de a angaja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipa foto-video fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate , insa deocamdata ... (vezi toată discuția)
P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)
Varianta cea mai bune e...? zimbrul68 zimbrul68 Intentionez sa-mi deschid un mic magazinas. Nu am inca firma si nu stiu ce tip de persoana juridica sa aleg. Am inteles ca cele mai uzitate sunt PFA, Asoc. ... (vezi toată discuția)