avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate madalina stanculescu

Activitate madalina stanculescu

tudorvaleriu a scris:

1. Prin Decizia 680/2012 CCR a declarat neconstitutionale prevederile art.73(1) din Legea 263/2010.

2. Dar Parlamentul trebuie acum sa modifice legea si pentru asta ar trebui sa va adresati unui parlamentar din circumscriptia dvs. electorala.

Buna ziua,sunt persoana cu handicap grav si primesc indemnizatie de handicap pentru ca la momentul dobandirii gradului de handicap nu lucrasem niciodata.Intrebarea mea este daca pot obtine pensie de invaliditate,dca mi se va lua indemnizatia de handicap si insotitorul?si in cazul meu care nu am cotizat niciodata cat va fi cuantumul pensiei? multumesc
av.antoanelageaman a scris:

aveti sanse la CEDO , desigur trebuie sa aveti si un avocat pe masura.Ar tebui , de asemenea sa aveti un avocat bun la recurs. cel pe care-l aveti se pare ca nu prea are incredere...

Nu stiu daca este vorba de incredere sau nu a avut de-a face cu CEDO,eu sper sa imi rezolve cazul si la recurs chiar daca in prima faza ne-au dat nici jumatate din ce am cerut.Sincer si eu imi pierd increderea cand vad cat a durat procesul si sa mai stiu ca si recursul poate dura atat dar sper ca D-zeu sa ma ajute
Si aici poate dura ani?!?pai inseamna ca in tara asta mai repede ne asteptam sa murim decat sa ni se faca dreptate...multumesc de raspuns
Multumesc mult de sfaturi,cu siguranta voi alege si calea asta caci nu mai am ce pierde si sper ca intr-un final sa se faca dreptate.Are cineva idee in general cam cat mai dureaza recursul?
Multumesc pentru raspunsuri,astept sa se termine recursul care cred ca va mai dura si asta o groaza de timp si sa vad ce daune pot lua de la firma care este inca activa.Cand am intrebat avocatul despre actiunea la CEDO a zis ca nu prea am sanse ca asa dureaza la noi procesele.
Acum urmeaza recursul si probabil apoi voi avea sentinta definitiva nu?multumesc mult de raspuns
Buna ziua as vrea sa imi descriu cazul chiar daca nu este terminat definitiv dar as vrea sa stiu ce am de facut pe mai departe
In anul 2005 am suferit un accident in care mi-am pierdut ambele picioare,a explodat un tub de co2 si una din bucati mi-a retezat ambele picioare.Ancheta politiei si a procuraturii a durat pana in 2008 in urma careia au fost gasite vinovate 2 pers si doua firme responsabile civilmente.din 2008 si pana in 20 oct 2011 a durat procesul care s-a finalizat cu inchisoare cu suspendare a inculpatilor si despagubiri in solidar cu partile responsabile civilmente catre mine in valoare mult mai mica decat am depus eu acte ca m-ar costa protezele pana la varsta de 60 de ani eu avand 21 la momentul accidentului si 27 in momentul de fata.Problema mea este urmatoarea ca una din firmele respective a intrat in insolventa pe parcursul procesului si practic in momentul de fata nu mai am ce lua de la ea deci automat imi mai scad despaguburile la jumatate sau daca nu mai mult.Intrebarea mea este oare pot da statul in judecata caci a durat ancheta si procesul 6 ani si in timpul asta eu am avut numai de suferit si ceilalti timp sa isi bage firma in insolventa respectiv faliment?sau cum sa fac sa pot lua mai mult bani de la cealalta firma care este SA ?va rog sa ma ajutati cu raspunsuri deoarece pentru mine nevoia de a avea proteze performante nu este un moft si nici dorinta de a ma imbogati ci este o necesitate pentru a nu mai simti din plin handicapul pe care l-am dobandit in urma accidentului.Multumesc anticipat
sunt persoana cu handicap grav,gradul 1 si vreau sa construiesc o casa si vreau sa stiu daca sunt scutita de taxele care se percep pentru autorizatia de constructie si restul.multumesc anticipat