aş dori să ştiu şi eu în cît timp ar trebui să ajungă la parchet un dosar penal întocmit în urma unui accident auto -şoferul care l-a provocat fiind de-a dreptul beat!- , dacă se tergiversează trimiterea dosarului la parchet de aproape 2 ani, ce ar trebui să înţeleg sau cum să acţionez mai departe?
salutare!
pe data de 1 mai 2009 am fost implicat într-un accident destul de grav avînd în vedere numărul mare de victime. pe scurt, de pe contrasens, fără să semnalizeze şi fără să se asigure, un alt şofer s-a încadrat în depăşire şi m-a lovit frontal. distanţa dintre autoturisme fiind foarte mică, cred că undeva între 50-80 metri impactul frontal a determinat avarierea ambelor maşini frontal în procent de aproape 90 la sută. şoferul ce a încercat manevra de depăşire şi m-a tamponat avea alcoolemia de aproape 0.9 la mie în aer expirat, atît el cît şi eu fiind testaţi cu aparatul. acum părerile sînt împărţite, vinovatul fiind în stare de ebrietate, poliţa lui rca îmi acoperă mie daunele materiale şi medicale?