avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rãspundere penalã în cazul unui accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rãspundere penalã în cazul unui accident auto

aş dori să ştiu şi eu în cît timp ar trebui să ajungă la parchet un dosar penal întocmit în urma unui accident auto -şoferul care l-a provocat fiind de-a dreptul beat!- , dacă se tergiversează trimiterea dosarului la parchet de aproape 2 ani, ce ar trebui să înţeleg sau cum să acţionez mai departe?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:59, 19 Februarie 2011
Eu v-as sfatui sa angajati un avocat care sa mearga sa se intereseze. In conditiile astea, spun eu, ca se vor "misca" organele de urmarire penala. Mai poate fi un motiv pentru care se misca asa greu dosarul si anume faptul ca exista o foarte mare incarcare a procurorilor cu dosare ce trebuie solutionate. Si in aceasta situatie, un avocat va poate fi de ajutor.

Succes!
In lege nu este stipulat in mod expres un termen de terminare a cercetarilor,
Singura stipulare expresa este cea de "termen rezonabil"
Sunt foarte multe cauze si foarte putini lucratori.
Acesta este un fapt real.
Aveti posibilitatea sa mergeti in audienta la prim procurorul parchetului care supravegheaza urmarirea penala prin care sa solicitati ,printr-un memoriu,sa vi se comunice stadiul cercetarilor, sa cereti prin acesta si urgentarea acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut cu plangerea penala. nimar nimar Buna ziua, Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni ... (vezi toată discuția)
Solutionare dosar parchet nero67 nero67 buna ziua,dupa 8 luni sunt la fel de nelamurit ca-n prima zi,primesc invariabil raspunsul ca dosarul meu e in lucru la procuror,am facut cerere de urgentare ... (vezi toată discuția)
Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)