avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce e de facut cu PLANGEREA PENALA.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce e de facut cu PLANGEREA PENALA.

Buna ziua,

Acum aproximativ 40 de zile s-a depus PLANGERE PENALA PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE impotriva reprezentatilor unei societati pe actiuni pentru fals sub semnatura privtata, uz de fals si fals in declaratii, infractiuni prevazute si sanctionate de art.288,289,290,291,292 C.p.p. .Plangerea s-a depus la Parchetul de pe langa Judecatorie, unde am solicitat informatii despe aceasta in termenul prevazut de art.277 C.p.p. . Mi s-a raspuns ca dosarul nu intra sub incidenta art. 277 C.p.p. (in 20 de zile procurorul trebuie sa de-a solutia), ca s-a trimis la politie pentru cercetari si ca la final voi primi solutia data de procuror, adica SA ASTEPT .
Dar, dupa cum bine stim, d-lor consilieri si avocati, cum merg lucrurile cu Politia si Procuratura in Romania, va intreb si va rog a ma invata : CE TREBUIE SA FAC PENTRU A URGENTA SOLUTIONAREA PLANGERII DE CATRE POLITIE/PROCUROR ?
(pe intelesul unuia fara studii de specialitate si cat mai pe larg)

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:19, 2 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Actele procedurale vor fi efectuate intr-un"termen rezonabil",astfel cum se stipuleaza in lege,deci trebuie sa asteptati pentru ca exista un mare aflux de cauze cu care sunt sesizate organele abilitate.
La cca o luna de la sesizarea organelor,formulati o cerere sau o adresa in numele societatii prin care solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor intreprinse.
Puteti sa mergeti,de asemeni,in audienta la comandantul organului de politie sau la procurorul care supravegheaza instrumentarea cauzei ,cu memoriu prin care solicitati urgentarea efectuarii cercetarilor
aveti posibilitatea sa mergeti la politie ,directia de cercetari penale si sa intrebati care e stadiul dosarului respectiv.
daca dvs considerati ca dosarul se tergiverseaza trimiteti un memoriu la seful ipj-ului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - unde o caut ana bera ana bera buna ziua,am avut o casa la tara si in martie anul trecut s-a produs un incendiu,care a distrus casa in totalitate.insa inaintea producerii incendiului s-au ... (vezi toată discuția)
In urma unui incident masina mea a fost distrusa total burnei bebe burnei bebe acum un an in urma unui scandal intre sotul meu si un grup din alta comuna masina mea a fost distrusa total am fc plangere pt distrugere am stiut cine a ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut? dana paraschiv dana paraschiv buna seara.as dori daca se poate un raspuns va rog.am facut plangere la politia capitalei ca politistul de la sectie unde am o plangere de furt calificat ... (vezi toată discuția)