avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate margit

Activitate margit

Răspuns la discuția Executare silita
Diana Persa a scris:

Debitorul in cauza incearca sa afle dupa parerea mea cat timp poate fi executat silit. A fost lamurit ca titlul executoriu a fost pus in executare inainte de prescrierea dreptului de a face acest lucru (mai 2005-aprilie 2008= 3 ani fara o luna).
Neavand bunuri urmaribile, executorul va face cateva demersuri si...pe dosar se va asterne praful. Daca timp de 6 luni nu se fac acte de executare in dosar, executarea se va perima, si dvs. ca debitor veti putea cere instantei sa constate acest lucru, in caz ca se va insista cu dosarul executional mai tarziu.

In ce consta acele cateva demersuri? Intreb in ideea in care sunt aproape sigur ca va recurge la intimidari sau/si abuzuri. M-ar ajuta sa stiu ce are dreptul si ce nu sa faca. Sa-mi fie iertat, dar inca sunt confuz: termenul de prescriere curge din Mai 2005 sau Septembrie 2007 pana la urma?
elis a scris:

Nu cred ca este vorba de citarea in procesul finalizat prin acea hotarare, ci de faptul ca din 2007 si pana in 2008 nu a fost contactat refritor la punerea in executare a celei hotarari.

Defapt din 2005 pana acum nu am fost contactat.

Am preluat in 2000 o societate in Constanta (eu nu sunt din Constanta). La scurt timp dupa a fost spart sediul firmei de unde au disparut printre altele toata arhiva societatii. Dupa ce am depus plangere la politie am plecat din Constanta. Dupa ce somatiile de plata al operatorului de telefonie au ramas fara efect (toate au fost trimise la sediul societatii fara ca eu sa aflu) au declansat procedura de faliment (lucru despre care din nou nu am aflat). MI-au fost solicitate actele firmei(pe care le aveam doar partial si culmea , nu era nici urma ca as fi depus plangere la politie). In concluzia lichidatorului figureaza ca nu am colaborat cu ei (desi am trimis tot ce am avut si am raspuns la tot ce m-au intrebat). A urmat sentinta din 2005 care spunea ca prejudiciul cauzat operatorului de telefonie v-a fi recuperat din averea administratorului. De atunci si pana acum nu am mai fost contactat.

Mentionez ca am incercat sa cad la intelegere cu operatorul respectiv, factura era undeva pe la 200$ , eu m-am oferit sa platesc 15.000.000 Rol, dar ei vroiau minim 40 sau 50 mil. in 48h ca sa renunte la procedura de faliment.

Pe scurt asta e.
Din ce data curg cei trei ani? Din data sentintei din 2005 sau din 2007.09 ?
Citez:

"Dispune:

Admite cererea formulata de petenta XXXXXXXX dispune aplicarea mentiunii "irevocabila" asupra sentintei civile nr. xxxx/COM/30.05.2005 pronuntata in dosarul nr. xxxx/COM/2002 al tribunalului xxxx.
Irevocabila,
Pronuntata in sedinta publica astazi 18.09.2007."
margit a scris:

este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005.

Nu are relevanta? Am vazut ceva de genul ca termenul de 3 ani curge din momentul in care devine irevocabila sentinta.
In 2005 mai a fost data o sentinta conform careia datorez unui operator de telefonie mobila o suma de bani (420$ debit +76.000.000 Rol penalitati cu cateva sute de mii Rol cheltuieli de judecata). Azi am primit o instiintare(poate se numeste altfel, nu o am la mine sa ma pot uita) de la un executor la care este atasata decizia din 2007 Septembrie al curtii de apel prin care se aplica mentiunea de irevocabila pe sentinta din 2005. In tot timpul asta nu am fost contactat. Intrebarea este pana cand au posibilitatea de a recupera creanta si in ce fel (nu am pe nume imobil, masina, si nu sunt angajat nicaieri).