avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate iustinian2000

Activitate iustinian2000

Răspuns la discuția FURT CORA
buna,
multumesc pentru lamuriri.
Pentru Gabriela, initial eu nu am stiut ca acei magneti sunt considertati furt acum dupa ca am mai studiat legea si am primit lamuriri sunt considerati furt. Motivul pentru care am vrut sa ii dau in judecata era faptul ca mi-au cerut actele fara sa aiba drept(numai politia si jandarmeria au dreptul) si mi-au facut poza si copie dupa buletin fara sa aiba drept. de fapt cred ca mai mult sunt revoltat pe mine ca am permis acest lucru deoarece mi-am dat seama de penibila situatie si am vrut sa evit scandal si alte chestii.Bineinteles ca din moment ce si-au recuperat asa-zisa paguba nu aveau drept sa mai fac a poza sau copie dupa CI. Cum mi-a mai explicat cineva a fost un caz putin asemenator erau pahare de cola la promotie daca cumperi 2 sticle, acesta a avut ghinionul sa ridice un bax(2sticle si un pahar lipit de ele) in momentul cand vroia sa il puna in carucior s-a desprins banda de plastic care nu era fixata si baxul a cazut paharul s-a spart la fel si o sticla.Ei ce credeti ca s-a intamplat?L-au pus sa plateasca si baxul de sticle si curatenia din moment ce nu s-a gandit sa opreasca cativa cumparatori ca martori nu a avut cu ce sa confrunte, bineinteles el nu le-a dat buletinul si nu i-a lasat sa ii fac poza iar politia nu a venit pentru atata in final s-a hotart sa le plateasca ptr ca nu avea de gand sa stea toata ziua acolo pentru 6roni(curatenia nu a mai platit-o).
inca odata multumesc si sa auzim numai de lucruri bune.
Buna !
Vreau sa va intreb din moment ce eu nu am stiut ca acei magneti sunt considerati furt acuma mi-e foarte clar si daca deslipesti o eticheta de pe sticla poate fi considerat furt. Din moment ce eu din start fara sa imi prezinte ei filmare sau acuzatiii le-am aratat magnetii, si-au recuperat prejudiciul, si-au dat si ei seama ce penibil ma simt de situatie mai pot fi acuzat adica sa am dosar penal,cazier?Am si eu familie, copii si asa ma simt penibil de cateva zile nu vreau sa ii pun si pe ei in ipostaze neplacute care sa ne sifoneze imaginea.
multumesc si o zi buna tuturor!
Buna,
Vroiam sa va mai intreb un lucru doamna avocat Avlil,
eu mi-am invatat lectia ei aveau dreptul sa imi fac poza si copie dupa buletin?
Eu le-am achitat produsele asa-zis deteriorate prejudiciul recuperat 100%.Chiar daca nu am stiut ca e considerat furt mi-am recunoscut vina mai pot fi acuzat de ei dat fiind faptul ca mi-au facut poza si copie dupa buletin?desi ei mi-au spus ca e pentru baza lor de date din moment ce am cooperat cu ei din primul moment si si-au recuperat paguba?
Cred ca nu mai trebuie sa mentionez cat de penibil ma simt dar nici nu vreau sa ma dosar penal pentru niste magneti.
Multumesc si va doresc o seara placuta!

Buna,
vreau sa spun ca mi-am invatat lectia, ca am ajuns sa fiu catalogat ca un infractor din cauza ca nu imi cunosc drepturile.
Daca vroiam sa imi bat joc de ei sau de justitie furam ceva palpabil, iar la exemplu cu bancnota vroiam sa va spun ca oricat de mica ar fi sansa sau tentatia sa dobandesti ceva fara a plati sau munci nu ma intereseaza.Si daca imi cunosteam drepturile de la inceput nu le permiteam sa ma insulte fara a imi prezenta probele inainte dar fiindaca suntem inca in Romania mai avem mult pana o sa ajungem sa fi considerat nevinovat pana la proba contrarie.
Imi pare rau ca cazul a degenerat dvs aveti experienta in domeniul aplicarii legii daca as fi stiu si eu macar 1% din cata legislatie stiti dvs. va spun sincer ca nu mai nici macar tentatia de a privi acel magnet, iar din moment ce eu am spus direct fara a imi prezenta ei ce am furat cred ca denota faptul ca nu m-am gandit ca magnetul poate fi considerat furt.
Asa foarte bine puteam sa fac pe prostul si sa le cer probe se imi demonstreze ce am furat, sincer nu am de ce sa ii dau in judecata din moment ce nu am reactionat atunci acum e in zadar "vorbele zboara, scrisul ramane".
Sper ca din toata discutia asta sa invete si altii in primul rand sa isi cunoasca drepturile si in al doilea rand sa nu fie tentati pentru ca alti fura miliarde pe fata si nu patesc nimic iar tu daca zmulgi o pana dintr-o gaina o patesti.
imi cer scuze daca v-am suparat doamna avocat.
o zi placuta tuturor !
si ganditi-va bine la ce faceti!
Buna,
da intr-un fel aveti dreptate ca poate fi considerat "furt", dar produsul nu era deteriorat.Iar ei cand m-au chemat deoparte i-am intrebat direct fara sa ma intrebe ce am furat ca pentru magneti(sunt niste forme de locomotiva sau vagon de dimensiuni 2cmx2cm),pentru ca la ag.de paza ii venea sa rada si il intreba pe celelalt ca ptr atata dar le era frica de sefu pentru ca ei primesc prima 30-40ron , dar fiindca eu am fost corect si am spus din start sau gandit sa profite desi mi-au dat de inteles ca nu e furt dar altfel cum sa isi ia prima.Daca eu stiiam car imi sunt drepturile nu se ajungea aici, pentru ca pe camera nu mi-a aratat nimic si nici nu mi-au spus ce am furat.
Iar la partea cu furatul rotii de rezerva o iau ca mustrare intradevar cand ai deschis portbagajul deja e infractiune si violare de proprietate si o consider ca pe un picior in fundM-am interesat la o cunostiinta care are un prieten avocat si mi-a sugerat ca nu are rost sa ii dau in judecata, pentru ca chiar daca o sa castig nu o sa imi recuperez cheltuielile de judecata, in cel mai rau caz il da pe respectivul afara; dar fiindca eu nu am stiut car imi sunt drepturile acum este prea tarziu deoarece nu am martori si dat fiindca eu m-am simtit penibil ca sa evit un scandal le-am cumparat iaurturile care nu erau deteriorate iar ei nu mi-au facut nici un proces verbal si nici nu au vrut sa scrie pe bon ca nu au fost furate, deci in concluzie nu am nici o proba. Asa ca pe viitor o sa studiez care imi sunt drepturile si o sa imi vad de treaba chiar daca vad o bacnota pe jos o las sa o ia altul.
Multumesc mult de tot pentru sfaturi si cum zicea prietenul meu asta sa iti fie invatatura de minte sa stii care iti sunt drepturile chiar daca te-ai simtit penibil "orice picior in fund e un pas inainte spre progres".
Va doresc o zi placuta tuturor si sa auzim numai de lucruri bune.
scuze pentru graba, m-am grabit eram si suparat.
e vorba de 3 magneti care sa dau gratuit la promotie pentru 2 iaurturi si cre se lipesc pe cartonul de hartie.
nu am nici un martor,
multumesc
o seara buna!
Am avut si eu neplacuta experienta de a avea beneficia de tratamentul unor oameni inculti cum sunt cei de la serviciul de paza cora.Sa va descriu incidentul: am gasit langa cutiile de iaurt danonino un magnet care se lipit pe cutii bonu sla 2 cumparate.Daca era cazut am
zis de ce sa nu il iau si apoi am deslipit si eu 2 . Ei si de aici pana a fi acuzat de furt calificat e o inreaga istorie.
Angajatii de paza niste ciobani in toata regula cred ca au vazut prea multe filme politiste sa pun ce am in buzunar, indicnati ca nu au gasit nimic decat 3 magneti care nici macar nu sunt produse care se vand, nu s-au legitimat mi-au facut poza n mi-au dat nicio hartie sa semnez nu mi-au aratat nici pe camere ca am furat.
Cum as putea sa ii dau in judecata pentru ca mi-au incalcat drepturile, nu mi-au prezentat nici o legitimatie, nici ce am facut
sau mai bine zis furat, m-au amenintat ca sa evit scandalul m-am oferit sa le platesc iaurturile desi au nu am furat iaurturi am luat unul care era dezlipit si am dezlipit 2 de pe cutiile de danonino, mi-au facut copie dupa buletin si poza.
Le-am cerut explicatii si mi-au zis ca daca vreau sa plec sa nu comentez.
Degeaba le-am explicat ca sunt 3 magneti 2cmx2cm, care nu se vand sunt lipiti pe cutie ca si bonus.
Ce pot sa fac in acest caz, pentru ca nu imi convine sa fiu tratat ca un infractor; ce spuneti sunt vinovat de furt merita sa ii dau in judecata pentru abuz.Mai vreau sa mentionez ca i-am rugat sa treaca pe bon si sa asemneze ca nu am furat iaurt ci 3 magneti lipiti de cutie.
Multumesc , va doresc o zi placuta tuturor.

ps.stiti undeva unde as putea gasi ce drepturi civile avem, ca sa stiu cum sa reactionez data viitoare?