avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
... deocamdata nu ti se intampla nimic... dar datele ti le-au luat pentru evidentele lor, deci esti in baza lor de date, iar data urmatoare nu ti se va mai spune ca esti liber ... data viitoare cu siguranta o sa ai nevoie de un avocat! B-) ... sa retii niste numere de telefon de pe aici ca sa ne chemi! :P
Multumesc mult pentru raspuns si sper totusi sa nu ajung sa apelez la dumneavoastra! Ce am facut eu a fost din teribilism si nu o sa se mai repete!
Intrebarea mea este daca s-ar putea duce la organele de ancheta sa depuna plangere la o data ulterioara comiterii fapte si daca raspunsul este pozitiv in ce termen (care este termenul de prescriptie aplicabil in acceasta situatie de fapt)? Si inca o nedumerire: s-ar putea duce la politie numai cu datele alea adica fara CNP, SERIE SI NUMAR de buletin?
... ce copil esti! ... crezi ca este dificil pentru politie sa afle cnp-ul tau si datele buletinului, mai ales daca spui ca ai dat datele reale cu privire la nume si adresa??? B-)
... fapta pe care ai savarsit-o in codul penal se numeste " FURT" ... asta daca nu stiai! :P ... este suficienta o sesizare la organele de politie cu privire la acest "eveniment" intamplat pe tura acelui agent de paza ....
... daca te intereseaza termenul de prescriere a faptei, in vederea savarsirii alteia dupa ce aceasta s-a prescris ;), atunci mai ai de asteptat si sa fi cuminte pana atunci ... cam asa ... vreo 10 ani... B-) ... daca reusesti ... daca nu cumva incep degetele sa te manance iar :P
In principiu e bine sa fii stresata si sa nu poti dormi cateva nopti. O sa-ti mai taie din teribilism.

Acum, serios vorbind, nu cred ca o sa ti se intample absolut nimic. Just walk away...

Fapta oricum nu prezinta pericol social, conditie esentiala pentru orice infractiune. Asadar, chiar si in cel mai rau caz scapi relativ usor...

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)