avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Eu cred ca s-a exagerat prea mult raportat la paguba concreta care a fost de altfel si recuperata prin achitarea prejudiciului.
Sunt de acord dar nu cunoastem situatia exacta de fapt...
Mai cred ca cei care au procedat asa au avut o atitudine abuziva intrucat interventia trebuie sa fie raportata la situatia concreta existenta.Cum ar fi fost sa sara pe el si sa-l incatuseze la punandu-l la pamant.
A spus doar ca e nemultumit ca i s-a cerut sa se legitimeze si acest lucru nu mi se pare un abuz, in plus, dupa cate stiu, cei de la paza magazinelor nici nu au catuse... nu a mentionat nici un fel de violenta decat cel mult verbala...
Nu stiu in ce masura parchetul ar fi considerat furt luarea acelor magneti.Nu ma refer la actiunea de luare, ci la faptul ca el nu stia ca ar comite o fapta ilicita, mai ales ca acei magneti nu aveau nici valoare economica..
Binenteles ca se va aplica 18 ind. 1 si fapta nu va constitui furt in sensul legii penale dar acele obiecte aveau valoare economica (si o balega de vaca are valoare economica si se poate vinde ca ingrasamant sau un fir de nisip lipit pe o foaie poate fi considerat opera de arta si tot are valoare economica... orice obiect material are o valoare economica dar o are mai mare sau mai mica nu deloc... pana nu demult se considera ca apa nu are valoare economica si mai nou se vinde la 6 lei/l in baruri)

In opinia mea pot fi dati in judecata pentru atitudine abuziva daca interventia depaseste notiunea de legitim prin raportarea la situatia de fapt concreta.
In Romania insa nu prea deschide nimeni astfel de procese.

Si eu sunt de aceeasi parere dar la noi e cam greu de dovedit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)