avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
Buna,
Vroiam sa va mai intreb un lucru doamna avocat Avlil,
eu mi-am invatat lectia ei aveau dreptul sa imi fac poza si copie dupa buletin?
Eu le-am achitat produsele asa-zis deteriorate prejudiciul recuperat 100%.Chiar daca nu am stiut ca e considerat furt mi-am recunoscut vina mai pot fi acuzat de ei dat fiind faptul ca mi-au facut poza si copie dupa buletin?desi ei mi-au spus ca e pentru baza lor de date din moment ce am cooperat cu ei din primul moment si si-au recuperat paguba?
Cred ca nu mai trebuie sa mentionez cat de penibil ma simt dar nici nu vreau sa ma dosar penal pentru niste magneti.
Multumesc si va doresc o seara placuta!

:offtopic: Va rog sa va editati mesajele, nu mai scrieti unul dupa altul.
Pentru a tine o evidenta cu date personale acea firma de paza ar trebui sa aiba calitatea de operator de date cu caracter personal.

Orice prelucrare de date se face doar cu acordul persoanei vizate, dar exista si niste exceptii:

c) cand prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului;
d) cand prelucrarea este necesara in vederea aducerii la indeplinire a unor masuri de interes public sau care vizeaza exercitarea prerogativelor de autoritate publica cu care este investit operatorul sau tertul caruia ii sunt dezvaluite datele;
e) cand prelucrarea este necesara in vederea realizarii unui interes legitim al operatorului sau al tertului caruia ii sunt dezvaluite datele, cu conditia ca acest interes sa nu prejudicieze interesul sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate;

Asadar exista o oarecare baza legala pentru acea firma de paza.
Buna !
Vreau sa va intreb din moment ce eu nu am stiut ca acei magneti sunt considerati furt acuma mi-e foarte clar si daca deslipesti o eticheta de pe sticla poate fi considerat furt. Din moment ce eu din start fara sa imi prezinte ei filmare sau acuzatiii le-am aratat magnetii, si-au recuperat prejudiciul, si-au dat si ei seama ce penibil ma simt de situatie mai pot fi acuzat adica sa am dosar penal,cazier?Am si eu familie, copii si asa ma simt penibil de cateva zile nu vreau sa ii pun si pe ei in ipostaze neplacute care sa ne sifoneze imaginea.
multumesc si o zi buna tuturor!
Pai, mai intai ati vrut sa-i dati dvs. in judecata si acum va e frica de dosar penal?
Chiar nu mai inteleg nimic.
Oricum, politia nu a fost chemata la fata locului asa ca nu aveti de ce sa va temeti.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)