avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
Corect Avlill.:)
Userii pot primi informatii cu caracter general de mare utilitate dar in cadrul unui proces apar mai multe lucruri decat discutam si decat se pot discuta aici.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am auzit de la clienti ca ar exista astfel de avocati dar nu cunosc niciunul.Numai vorbe.

Eu cunosc cel putin 3 astfel de avocati :) si culmea acei avocati castiga cel mai bine (daca-i spun unui client ca are sanse sa si piarda, clientul crede ca-s avocat slab si merge la cei 3 care-i spun ca va castiga 100% garantat... o marja de eroare de minim 10% trebuie sa exista la orice sfat juridic/proces/act ca dupa cum bine ati spus si hazardul poate influenta cauza nu doar dreptul).
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Nu prea pare deontologic... ca sa nu mai spun ca nu pare cinstit deloc.
Daca un client pierde (indiferent de motiv, poate s-a trezit judele prost in ziua respectiva, nu conteaza), cum apreciezi daca acea pierdere intra in cele 10 procente admisibile? :-/
Sa nu spun ca nu poti promite clientilor conform legislatiei noastre ca vor castiga sau nu... iar daca unii avocati pun banul inaintea deontologiei, ar fi bine sa-si schimbe meseria, ca poate se trezeste vreun client mai suparat ca ceilalti si il vor acuza de inselaciune ceva...

Mi se pare jenant sa-ti incalci constiinta pentru ca sa nu pierzi vreun client...
Scuze, stiu ca sunt poate prea categorica, dar mi se pare tare rau sa ajungem o astfel de tagma de promitenti... in acest sistem de justitie...
:sorry:
othellox a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am auzit de la clienti ca ar exista astfel de avocati dar nu cunosc niciunul.Numai vorbe.

Eu cunosc cel putin 3 astfel de avocati :) si culmea acei avocati castiga cel mai bine (daca-i spun unui client ca are sanse sa si piarda, clientul crede ca-s avocat slab si merge la cei 3 care-i spun ca va castiga 100% garantat... o marja de eroare de minim 10% trebuie sa exista la orice sfat juridic/proces/act ca dupa cum bine ati spus si hazardul poate influenta cauza nu doar dreptul).

Din nou aici sunt de acord cu Avlil si cu mine.
Oamenii fac in asa fel incat sa creada ei asa.Nu contest ca pot exista astfel de avocati.
In afara de deontologie pot aparea si altfel de probleme pe care nu le mentionez.
In justitie este greu ... pt ca de aceea este justitie ...ca sa aflii rezultatul dupa hotararea instantei.
Asa, am auzit si eu de cazuri in care avocatul a promis ca iese din arest preventiv in cateva zile si de fapt va iesi peste x ani.:(
Dar acest lucru l-am auzit de la oameni si nu de la avocati.
Distinctia apare acolo unde avocatul garanteaza producerea rezultatatului sau daca avocatul a facut doar promisiunea ca va face tot ceea ce se va putea pentru atingerea rezultatului.
Nu vreau sa comentez mai mult.

avocati Claudiu Lascoschi
AVLIL a scris:
Nu prea pare deontologic... ca sa nu mai spun ca nu pare cinstit deloc.

La unii profesionisti de prea multe ori banul are intaietate in fata deontologiei.
Vorba aceea: " Ochii vad, inima cere ..."

... ca poate se trezeste vreun client mai suparat ca ceilalti si il vor acuza de inselaciune ceva...

La reeditare am sters patania reala a unui avocat care facea promisiuni neonorate deoarece un utilizator a considerat-o neadecvata.

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)