Chertes Dan pentru ca o persoana sa fie achitata trebuie sa fie anterior trimisa in judecata.
Daca nu este trimisa in judecata prin rechizitoriu nu poate fi achitata.
Scuze, ai dreptate. Mi-a scapat acest aspect din vedere, solutia va fi scoaterea de sub urmarire sau neinceperea urmaririi, in functie de stadiul u.p. Eram prea grabit, mi-a alunecat piciorul pe tastatura :D
Nu mai continuu polemica de mai sus. Nu inteleg ce am argumentat eu gresit. Nu inteleg in mod sincer. Asa ca propun ca sa ne pastram ambii energia pentru a raspunde la alte eventuale intrebari ale forumistilor. (nu am zis asta cu sens peiorativ - chiar nu am intentia sa ma cert cu nimeni).
Multumesc.
Later edit: Acum am inteles de ce avlil credea ca eu am dat un raspuns fara logica. Eu nu am aratat dupa ":" cele doua puncte cum s-a raspuns pe forum. Partea cu achitarea (ulterior corectata) era raspunsul meu si stilul in care ar trebui redactat un raspuns. Parerea mea e ca un avocat nu raspunde cu "probabil ca..." "stai linistit ca va fi bine, ca mai mult ca sigur ca nu va face nimeni nimic". E un raspuns cred eu neprofesionist si care isi bazeaza sansele de a fi real pe factorul "hazard".
Sper ca acum totul e ok.