avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
wow ce meci! =D>
Chertes Dan pentru ca o persoana sa fie achitata trebuie sa fie anterior trimisa in judecata.
Daca nu este trimisa in judecata prin rechizitoriu nu poate fi achitata.

Am contribuit destul de mult la schimbarea practicii judiciare pe aceste aspecte si imi permit sa spun ca poate sa stea linistita.
Cateodata oragnele inteleg ca nu poti incerca in mod continuu sa faci ceva ce nu iese daca inculpatii sunt cu adevarat aparati.

De asemenea, mai pot spune ca la inceput se mai emiteau mandate de arestare pentru cazuri cu valori ceva mai mari decat cele evocate.

Astazi cunosc deosebit de bine pratica in aceasta situatie.
Deci, poate ca stim ce vorbim daca am contribuit mai mult sau mai putin la anumite schimbari echitabile.

avocat Claudiu Lascoschi
Chertes Dan pentru ca o persoana sa fie achitata trebuie sa fie anterior trimisa in judecata.
Daca nu este trimisa in judecata prin rechizitoriu nu poate fi achitata.

Scuze, ai dreptate. Mi-a scapat acest aspect din vedere, solutia va fi scoaterea de sub urmarire sau neinceperea urmaririi, in functie de stadiul u.p. Eram prea grabit, mi-a alunecat piciorul pe tastatura :D

Nu mai continuu polemica de mai sus. Nu inteleg ce am argumentat eu gresit. Nu inteleg in mod sincer. Asa ca propun ca sa ne pastram ambii energia pentru a raspunde la alte eventuale intrebari ale forumistilor. (nu am zis asta cu sens peiorativ - chiar nu am intentia sa ma cert cu nimeni).

Multumesc.

Later edit: Acum am inteles de ce avlil credea ca eu am dat un raspuns fara logica. Eu nu am aratat dupa ":" cele doua puncte cum s-a raspuns pe forum. Partea cu achitarea (ulterior corectata) era raspunsul meu si stilul in care ar trebui redactat un raspuns. Parerea mea e ca un avocat nu raspunde cu "probabil ca..." "stai linistit ca va fi bine, ca mai mult ca sigur ca nu va face nimeni nimic". E un raspuns cred eu neprofesionist si care isi bazeaza sansele de a fi real pe factorul "hazard".

Sper ca acum totul e ok.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2008
Dan-Sebastian Chertes, Avocat
A fost O.K. si inainte.:)

Eu nu stiu ce avocat poate sa spuna sigur ca nu faci inchisoare la client.
In general se poate estima cu o marja mai mica sau mai mare.
Exista avocati care spun sigur ca dar atunci se poate ca nu este profesionist.Poate sa greseasca instanta, sa se schimbe instanta sau alte imprejurari care sa faca ca acel sigur ca sa devina foarte nesigur.Atunci cred eu ca s-ar proceda cu adevarat neprofesionist.
Am auzit de la clienti ca ar exista astfel de avocati dar nu cunosc niciunul.Numai vorbe.

Hazardul sau norocul nu poate fi exclus in totalitate din calculele unui proces.
Si in cazul in care este vorba de un divort prin acord daca nu se prezinta partea adversa acel sigur nu va mai exista.Sunt convins ca ati inteles.;)

avocat Claudiu Lascoschi
Corect, Claudiu. In plus, acesta este un forum de discutii si nu un loc unde ne desfasuram activitatea profesionala.
AStfel, este imposibil sa obtii pe forum o descriere completa a situatiei juridice si de fapt de la useri asa incat sa poti forma o opinie legala completa in baza informatiilor avute.

Pentru ca datele pe care ni le furnizeaza userii sunt partiale si truncate, de aceea probabil este necesar a aparea in orice raspuns... Un raspuns profesional nu are loc si date ca sa fie formulat aici, parerea mea.

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)