avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT CORA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT CORA

Salut!
Va scriu ceea ce s-a intamplat, urmand sa va rog sa-mi spuneti-mi ce va urma.

Am iesit cu un odorizant fara cod de bare din Cora. S-au prins si am mers la verificari, le-au gasit. Mi-au luat datele (spuse de mine, nu din buletin, dar reale... fara CNP ci numai numele, adresa si data nasterii) si m-au intrebat dupa ceva timp daca am cu ce plati. L-am platit si mi-au spus ca sunt liber!
Urmeaza ceva? Imi este teama de tot ce e mai rau. Daca mi-au luat datele ce fac cu ele? Cu toate ca daca era de rau, imi inchipui ca ar fi chemat politia si urma proces verbal etc.

Va multumesc foarte mult.

PS: Intreband pe alt forum, cineva a scris ca momentan nu se poate intampla nimic, INSA ca pot face plangere la politie. Este posibil sa faca aceasta plangere? Nu mi-au zis nimic de acest lucru, nu m-au pus sa semnez nimic, au spus numai "esti liber". Produsul a fost 4 RON.

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
danyss, utilizator
Claudiu, uite ca, impreuna cu Prosecutor, ne-am gandit sa-ti permitem sa fii de acord cu ideile tale. De regula, ne enerveaza oamenii care fac asta, dar cum am observat ca tie ti se intampla nu foarte rar... am zis sa fie o exceptie.
Ce spui, Prosecutor? =D>

Dar sa stii ca e mare problema de logica in aproape unamim... Daca unanim inseamna absolut toata lumea... e cam greu sa fie de acord, chiar si numai uneori, aproape absolut toata lumea.
Am folosit o exprimare care, si ea, e usor pleonastica, tocmai pentru a evidentia ideea (absolut toata).

Astfel, desi unii il considera pleonasm, largind astfel intelesul pleonasmului asa cum a intrat cuvantul la noi din franceza, altii spun ca este doar o dovada de ignoranta...
Personal, eu l-as introduce la pleonasme, caci ideea unui pleonasm este tocmai ca o exprimare de acest gen nu urmareste logica, intarind prin cuvinte suplimentare, inutile, fara valoare stilistica, o idee.
Aici este o intarire a ideii de majoritate prin folosirea lui unaim, insa intarirea e inutila si gresit aleasa.

,,Aproape unanime" l-am folosit in gluma :)
Totusi, nu cred ca este pleonasm.
Aproape unanim inseamna ca nu este unanim adica ...este aproape unanim.Sau, daca vreti ceva mai putin decat unanim ( dar nu cu mult);)
Daca era vorba de ,,mos batran" atunci ar fi existat unanimitate de pareri ca este vorba de un pleonasm.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Am avut si eu neplacuta experienta de a avea beneficia de tratamentul unor oameni inculti cum sunt cei de la serviciul de paza cora.Sa va descriu incidentul: am gasit langa cutiile de iaurt danonino un magnet care se lipit pe cutii bonu sla 2 cumparate.Daca era cazut am
zis de ce sa nu il iau si apoi am deslipit si eu 2 . Ei si de aici pana a fi acuzat de furt calificat e o inreaga istorie.
Angajatii de paza niste ciobani in toata regula cred ca au vazut prea multe filme politiste sa pun ce am in buzunar, indicnati ca nu au gasit nimic decat 3 magneti care nici macar nu sunt produse care se vand, nu s-au legitimat mi-au facut poza n mi-au dat nicio hartie sa semnez nu mi-au aratat nici pe camere ca am furat.
Cum as putea sa ii dau in judecata pentru ca mi-au incalcat drepturile, nu mi-au prezentat nici o legitimatie, nici ce am facut
sau mai bine zis furat, m-au amenintat ca sa evit scandalul m-am oferit sa le platesc iaurturile desi au nu am furat iaurturi am luat unul care era dezlipit si am dezlipit 2 de pe cutiile de danonino, mi-au facut copie dupa buletin si poza.
Le-am cerut explicatii si mi-au zis ca daca vreau sa plec sa nu comentez.
Degeaba le-am explicat ca sunt 3 magneti 2cmx2cm, care nu se vand sunt lipiti pe cutie ca si bonus.
Ce pot sa fac in acest caz, pentru ca nu imi convine sa fiu tratat ca un infractor; ce spuneti sunt vinovat de furt merita sa ii dau in judecata pentru abuz.Mai vreau sa mentionez ca i-am rugat sa treaca pe bon si sa asemneze ca nu am furat iaurt ci 3 magneti lipiti de cutie.
Multumesc , va doresc o zi placuta tuturor.

ps.stiti undeva unde as putea gasi ce drepturi civile avem, ca sa stiu cum sa reactionez data viitoare?
Nu am inteles ce au zis ei ca ati furat.
Ati furat magnetii sau ce?
Ii puteti da in judecata si pe ei si firma.
Daca nu au nimic pe camere nu au dovezi dar e bine sa aveti si dvs martor.

avocat Claudiu Lascoschi
scuze pentru graba, m-am grabit eram si suparat.
e vorba de 3 magneti care sa dau gratuit la promotie pentru 2 iaurturi si cre se lipesc pe cartonul de hartie.
nu am nici un martor,
multumesc
o seara buna!

Alte discuții în legătură

Furt calificat olivia_dyana@yahoo.com olivia_dyana@yahoo.com am si eu o intrebare acum 1 saptamana am furat un after-shave in valoare de 26 lei.cred ca mi s-a facut dosar penal pt ca directorul si paznicul care m-a ... (vezi toată discuția)
Ajutoooooooor adriant adriant Buna ziua, un prieten al meu a fost prins ca a vrut sa fure sdintr-un supermarket produse in valoare de 2500 RON. Acestia au fost filmati de catre camerele de ... (vezi toată discuția)
Mandat 29 zile clucerescu clucerescu buna ziua. O functionara de la real hypermarket serviciu clienti i a spus prietenului meu ca si a uitat cheia de la masina.Acesta crezand ca este a lui s a ... (vezi toată discuția)