avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate aleodor

Activitate aleodor

Multumesc oricum.Exista totusi un AWB (adica un document generat de mine ca vanzator , e drept cu alt nume) si un mesaj pe numarul meu de telefon trimis de catre curier.In plus, pentru doamna care m-a catalogat drept "oț", livrarea prin olx presupune deschiderea coletului pentru ca olx doreste sa ofere un serviciu fara riscuri.Da' ce sa-i faci, asa e cand stai prea mult printre infractori: vezi numai "oți" in stanga si-n dreapta.
Sfatul asta cred ca putea sa mi-l dea si bunica, dar eu in loc s-o intreb pe ea mi-am facut cont pe avocatnet..Da, chestia cu anaf-ul poate fi valabila , adevarul e ca sunt inca minor si nu sunt dispus sa platesc taxe daca-mi vand o pereche de tenisi,daca intr-adevar anaf-ul taxeaza asa ceva.Nu vreau sa par malitios si nu voi folosi expresii ipocrite de genul " cu tot respectul", etc, etc ,dar vad multa obtuzitate si acreala aici. Am sa mai intreb insa o data : O firma retine o suma de bani, iar niste adulti cu cunostinte juridice n-au nicio problema cu chestia asta. Cum se numeste : "prada de razboi" sau cum?
Da, nu voi mai lucra vreodata cu fan curier,dar ma intreb daca utilizarea unui pseudonim e infractiune de vreme ce e "pedepsita", iar curierul ramane cu banii. Am cerut insa o solutie.Judecatori suntem toti, avocatii sunt mai putini.
Vanzare pe olx cu nume fals

Intre doi utilizatori olx are loc o tranzactie.,Nici unul dintre ei nu-si foloseste numele real . Vanzarea se face prin olx care transmite comanda catre fan curier, acesta preia produsul de la vanzator trimite un cod pin cumparatorului pe baza caruia acesta ridica produsul si il plateste . La returnarea banilor vanzatorul nu este gasit la domiciliu declarat asa ca este nevoit sa se deplaseze la sediul fan curier ,dar nu poate ridica rambursul pentru ca persoana trecuta pe AWB trebuie sa fie aceeasi cu cea din actul de identitate.Asa ca fan curier ramane cu banii. In aceasta situatie nici returnarea banilor catre cumparator nu este o solutie din acelasi motiv. .Curierii nu solicita de regula acte de identitate la ridicarea sau livrarea unui produs.Ce se mai poate face in acest caz? Multumesc.