avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzare pe olx cu nume fals Intre doi utilizatori olx ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzare pe olx cu nume fals Intre doi utilizatori olx are loc ...

Vanzare pe olx cu nume fals

Intre doi utilizatori olx are loc o tranzactie.,Nici unul dintre ei nu-si foloseste numele real . Vanzarea se face prin olx care transmite comanda catre fan curier, acesta preia produsul de la vanzator trimite un cod pin cumparatorului pe baza caruia acesta ridica produsul si il plateste . La returnarea banilor vanzatorul nu este gasit la domiciliu declarat asa ca este nevoit sa se deplaseze la sediul fan curier ,dar nu poate ridica rambursul pentru ca persoana trecuta pe AWB trebuie sa fie aceeasi cu cea din actul de identitate.Asa ca fan curier ramane cu banii. In aceasta situatie nici returnarea banilor catre cumparator nu este o solutie din acelasi motiv. .Curierii nu solicita de regula acte de identitate la ridicarea sau livrarea unui produs.Ce se mai poate face in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:43, 11 Octombrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In viata reala, anonimii, pseudonimele nu sunt cetateni si nu au drepturi. Singurul lucru pe care-l puteti face e sa invatati din aceasta intamplare.
Da, nu voi mai lucra vreodata cu fan curier,dar ma intreb daca utilizarea unui pseudonim e infractiune de vreme ce e "pedepsita", iar curierul ramane cu banii. Am cerut insa o solutie.Judecatori suntem toti, avocatii sunt mai putini.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
aleodor, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e vb de o infractiune, dar nu exista solutii daca fanul sau oricare altul nu va poate identifica.
Gasiti pe unul care sa aiba numele ala, daca conteaza suma.
nu inteleg asta cu numle nereal, ati vrut sa pacaliti anaful? pe viitor stati acasa cand vine curierul
Sfatul asta cred ca putea sa mi-l dea si bunica, dar eu in loc s-o intreb pe ea mi-am facut cont pe avocatnet..Da, chestia cu anaf-ul poate fi valabila , adevarul e ca sunt inca minor si nu sunt dispus sa platesc taxe daca-mi vand o pereche de tenisi,daca intr-adevar anaf-ul taxeaza asa ceva.Nu vreau sa par malitios si nu voi folosi expresii ipocrite de genul " cu tot respectul", etc, etc ,dar vad multa obtuzitate si acreala aici. Am sa mai intreb insa o data : O firma retine o suma de bani, iar niste adulti cu cunostinte juridice n-au nicio problema cu chestia asta. Cum se numeste : "prada de razboi" sau cum?
"prada de razboi"

exactly
si nu vreau sa fiu malitioasa, dar nu plateati nimic daca va vindeati adidasii.
2 'oți, l-ati întâlnit pe al treilea. Unul a rămas cu adidașii sau ce o fi fost în colet, asta daca ai trimis ce ai zis, fan-ul cu banii și tu cu paguba.
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite buna ziua, am comandat un produs online. produsul ... zsoli71 zsoli71 Recuperare debite Buna ziua, Am comandat un produs online. Produsul l-am returnat in termenul legal de 14 zile de la data primirii produsului. Returul a ... (vezi toată discuția)
Colet deteriorat fan courier Neuronus Neuronus Buna ziua Am primit si eu ieri un colet (bicicleta) si am ramas socat de modul cum a fost transportata ,era singurul colet ramas in masina aruncat pe ... (vezi toată discuția)