avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzare pe olx cu nume fals Intre doi utilizatori olx ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzare pe olx cu nume fals Intre doi utilizatori olx are loc ...

Vanzare pe olx cu nume fals

Intre doi utilizatori olx are loc o tranzactie.,Nici unul dintre ei nu-si foloseste numele real . Vanzarea se face prin olx care transmite comanda catre fan curier, acesta preia produsul de la vanzator trimite un cod pin cumparatorului pe baza caruia acesta ridica produsul si il plateste . La returnarea banilor vanzatorul nu este gasit la domiciliu declarat asa ca este nevoit sa se deplaseze la sediul fan curier ,dar nu poate ridica rambursul pentru ca persoana trecuta pe AWB trebuie sa fie aceeasi cu cea din actul de identitate.Asa ca fan curier ramane cu banii. In aceasta situatie nici returnarea banilor catre cumparator nu este o solutie din acelasi motiv. .Curierii nu solicita de regula acte de identitate la ridicarea sau livrarea unui produs.Ce se mai poate face in acest caz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 08:43, 11 Octombrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In trecut si eu am vindut prin olx cu ramburs, si am dat IBAN-ul la Fancourier care mi-a depus banii acolo. La fel si dumneavoastra puteati da IBAN-ul in care primiti alocatia si vi se virau banii acolo. In privinta acrelii forumului eu, ca membru destul de vechi pot afirma ca nu am simtit aceasta acreala pomenita de dvs. Nimeni nu va tine cu forta pe acest forum. In loc sa faceti astfel de aprecieri rautacioase puteti foarte simplu sa nu-l folositi. Succes!
Aleodor, încerc să-ţi înţeleg supărarea. Trebuie să înţelegi, că astfel de cazuri pot avea un final, când Fan Courier suportă costurile. Eu de exemplu, folosind numele meu şi adresa reală, am comandat ceva, care nu a fost conform descrierii (ex. parfum fals, contrafăcut) şi am vrut să returnez. Însă curierul nu poate returna, pentru că expeditorul nu există, nu răspunde la telefon şi nu se află la adresa menţionată. Eu, pe bază legală, îmi recuperez prejudiciul creat pentru că pot dovedi, că produsul a fost livrat de Fan Courier şi eu am returnat exact conform datelor de expediţie. Că nu au verificat, este responsabilitatea lor. Eu pur şi simplu nu ridic produsul returnat, care nu poate fi livrat, şi între timp îmi cer banii, contravaloarea declarată în expediţie. Fan Courier va plăti, că nu are încotro.
Încercaţi altfel: vorbiţi cu cumpărătorul să vă ajute, să depună o sesizare la Fan Courier (sau depuneţi în numele lui, dacă tot folosiţi conturi false) şi solicitaţi explicaţii, că este agresat verbal pentru neplată. Solicitaţi livrarea banilor la adresa menţionată (pe care puteţi dovedi că tot de acolo a fost ridicat produsul) pe baza unei adeverinţe medicale, etc.
Înţeleg că sunteţi tânăr, sub 18 ani şi puteţi să vă permiteţi anumite "glume", să fiţi inventiv, dar trebuie să înţelegeţi, că calea dreaptă este cea mai bună.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ai incercat sa fentezi statul prin neplata de taxe si acum ai vrea ca institutiile statului platite din banii fraierilor contribuabili, (ca asa sunt pentru tine cei ce platesc taxe) sa iti rezolve problema. in plus ii tratezi pe toti cu aroganta ca nu te ajuta gratis pe forum, in loc sa fie bucurosi ca un geniu financiar contemporan, un maestru al combinatiilor, le cere sprijin! numai lume rea, nu te merita nimeni!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ce că ai încercat să fentezi legea mai ești și un minor impertinent. Cei care activăm pe listă ne sacrificăm din timpul nostru, pro bono, ca să ajutăm, fiecare, pe cât putem. Nimenea nu are nicio obligație să-ți răspundă.

Pe viitor, ia un sfat de le cineva de vârsta bunicii tale: încearcă să înveți din pățaniile altora, că pe pielea ta ustură!

aleodor a scris:

Sfatul asta cred ca putea sa mi-l dea si bunica, dar eu in loc s-o intreb pe ea mi-am facut cont pe avocatnet..Da, chestia cu anaf-ul poate fi valabila , adevarul e ca sunt inca minor si nu sunt dispus sa platesc taxe daca-mi vand o pereche de tenisi,daca intr-adevar anaf-ul taxeaza asa ceva.Nu vreau sa par malitios si nu voi folosi expresii ipocrite de genul " cu tot respectul", etc, etc ,dar vad multa obtuzitate si acreala aici. Am sa mai intreb insa o data : O firma retine o suma de bani, iar niste adulti cu cunostinte juridice n-au nicio problema cu chestia asta. Cum se numeste : "prada de razboi" sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite buna ziua, am comandat un produs online. produsul ... zsoli71 zsoli71 Recuperare debite Buna ziua, Am comandat un produs online. Produsul l-am returnat in termenul legal de 14 zile de la data primirii produsului. Returul a ... (vezi toată discuția)
Colet deteriorat fan courier Neuronus Neuronus Buna ziua Am primit si eu ieri un colet (bicicleta) si am ramas socat de modul cum a fost transportata ,era singurul colet ramas in masina aruncat pe ... (vezi toată discuția)