avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Activitate Garname

Activitate Garname

Am doua intrebari la care va rog mult sa imi dati un raspuns.

1. Daca exista un certificat de mostenitor doar pe o parte din bunuri (respectiv o curte, pentru care exista un act separat) si mostenitorul a decedat, iar restul de teren (situat in spatele curtii), impreuna cu un un alt teren extravilan la camp sunt comune si trecute pe acelasi titlu de proprietate cu alti mostenitori, succesiunea nefiind niciodata dezbatuta, se poate face act de succesiune doar pentru curtea respectiva, fara a pierde drepturile comune cu ceilalti mostenitori, existand posibilitatea de a dezbate ulterior si bunurile comune?
2. Dupa semnarea actelor pentru curte (nefiind necesara prezenta celorlalti mostenitori, pentru ca exista un act de mostenire deja, numai pentru curte) se considera pierdute drepturile comune, respectiv locul de la camp si bucatica de teren din spatele curtii? Mai pot fi ele dezbatute vreodata in alta imprejurare? La notar sau in instanta?

Multumesc anticipat.
:)
Răspuns la discuția Perioade asimilate
In afara de perioadele de contributii efective pentru pensii, cand se calculeaza pensia la sfarsitul perioadei active, se adauga la vechime si perioadele asimilate, respectiv perioada studiilor? Daca masteratul

www.avocatnet.ro/content/for...

ar putea fi considerat perioada asimilata studiilor, studiile postuniversitare de specializare de ce nu?? O specificare clara in lege care da si care ba ar fi fost binevenita.
"Studiile postuniversitare de specializare" care dau dreptul de a profesa in alta specializare sunt considerate sau nu perioade asimilate, de vreme ce se poate ocupa in baza lor o alta ocupatie???
"Persoanele fizice supuse verificarii fiscale vor trebui sa depuna o declaratie de patrimoniu si de venituri" am citit intr-un articol aici. Cine trebuie sa depuna aceasta declaratie de fapt si cand?


Depinde cum priviti scopul evolutiei umanitatii. Aveti in vedere latura morala, evolutia spirituala si rolul educatiei copiilor, tinerilor in sensul acesteia? Eu cred ca influentele negative ale publicarii si mai ales legiferarii asupra atitudinii tinerilor si a formarii lor sunt covarsitoare. Daca este legal este si permis deci. Aceasta este perceptia. Se pot face si bani frumosi din asta. Catre ce tintim de fapt noi ca umanitate? Catre umflarea burtii si desfrau sau catre o educatie corecta si demna pentru urmasi? Macar sa se stie ca este un lucru nepermis, din multe, multe motive... Desigur, nu se poate eradica. Dar nu se va raspandi mai mult decat atunci cand o vom accepta, vom manca cu totii din ea si in cativa ani o vom considera o practica normala...
Se spune ca "nu sunt bani", dar taxele tot cresc. Trebuie sa facem economie. Populatia globului a crescut. Si taxele tot cresc. Acum eutanasiem cainii, dupa ce i-am sterilizat. Animalele comestibile sacrificate depasesc insa consumul necesar pe cap de om. Creste numarul animalelor sacrificate. Si taxele tot cresc. Micsoram consumul. Si taxele cresc.
Răspuns la discuția Specimen de semnatura
Si poate fi considerata o practica obisnuita in sistemul bancar sau constituie un semn de intrebare? Nu este o suspiciune, voiam sa stiu cum se procedeaza in general.
Pentru depunerea unei unei sume de bani reprezentand rata lunara a creditului unei alte persoane este legal sa se ceara completarea unui specimen de semnatura la o banca la care nu detine cont persoana care face plata? Angajatul bancii a justificat ca pentru orice tranzactie efectuata prin banca este nevoie de un specimen de semnatura, pe langa datele personale din CI. As dori sa stiu daca este normal. Pentru ce poate fi utilizat acest specimen de semnatura al unei persoane care nu lucreaza cu banca respectiva si de ce ar fi nevoie de el?
As dori sa stiu cine se poate ocupa de redactarea termenilor si conditiilor pentru o firma de servicii, in acord cu legislatia in vigoare, dar si cu interesele private ale firmei, pentru eventualul contract de servicii sau prestari de servicii, care vor fi respectate de client, daca acesta este de acord cu semnarea lor, in caz contrar firma sa nu isi asume anumite responsabilitati absurde, care contravin intereselor sale. Toate aceste lucruri sunt atat de delicate, incat cineva experimentat cu bunavointa ne-ar putea lamuri. As dori un consultant bun cunoscator al legislatiei privind protectia consumatorului, dar care, in functie de sugestiile firmei private, sa le redacteze in asa fel incat sa-i apere interesele, cat mai complet si imbatabil. Va rog mult sa imi raspundeti la cine as putea apela pentru ajutor si consultanta. Multumesc.
Răspuns la discuția CNP si stampila pe factura
Multumesc frumos, cu riscul de a repeta, este legala deci o factura fara stampila???