avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate Invictus

Activitate Invictus

Buna ziua.
Ieri mi s-a ridicat si mie masina din Timisoara. Precizez ca a fost parcata unde exista semn oprirea interzisa, insa n-am lipsit decat cateva minute. La intoarcere am vazut masina cum era in "plin proces de ridicare", respectiv era jumatate ridicata. Am alergat la agentul de politie COMUNITARA, solicitand sa o lase jos si sa imi intocmeasca PV pentru plata in 48 ore a amenzii, fara a-mi fi ridicata masina aiurea, intrucat aceasta nu impiedica nici traficul in zona, nici vreo zona de acces.
Nu am gasit intelegere, argumentandu-mi-se faptul ca nu se mai poate face nimic, din momentul in care a inceput procesul de ridicare.
Ajungand la depozitul ADP din Timisoara, cei care se ocupa de altfel cu ridicarea autovehiculelor, mi s-a invocat HG 147/1992 si nu am fost lasat sa plec cu masina pana nu am achitat suma de 716 ron (taxa de ridicare+amenda contraventionala).
Intentionez sa inaintez plangere si sa-i dau in judecata pentru abuz, intrucat:
- nu exista temei pt. ridicarea masinii (nu impiedica traficul, nu bloca accesul);
- am ajuns la locul faptei inainte ca masina sa fie pusa pe rampa si am solicitat eliberarea PV pentru amenda, fara sa o mai transporte si sa platesc nejustificat taxa pe serviciul prestat de ADP Timis;
- in ce baza se poate lua o decizie de catre un reprezentant al CL Timis (in acest caz Politia Locala) pentru ridicare masina (atentie !!! nu blocare roata sau pur si simplu poza si amenda trimisa la proprietarul acesteia).
Apreciez niste sfaturi, daca merita efortul de a actiona in justitie atat CL Timis, cat si ADP, pentru abuz, date fiind motivele expuse mai sus.
Va multumesc pentru raspuns. Ma intereseaza care ar fi cea mai buna alegere (conventie civila, contract de colaborare, contract de comision), in conditiile in care persoana fizica, economist fiind, se va obliga sa "reprezinte SRL-ul in vederea incheierii de contracte, obtinerii de mostre si preturi pentru materialele de constructii".
O a doua chestiune este modul de impozitare. Se poate specifica in contract - ca impozitarea se va face cu retinere la sursa in cota de 16% din venitul brut realizat de PF, cf. art.43 din Codul Fiscal? Si daca da, ce contract e nevoie pentru asa ceva?
Multumesc!
Salutare tuturor.
Am si eu o mica nelamurire: se poate utiliza de catre un SRL o conventie civila sau un contract de comision, prin care respectivul SRL se angajeaza sa retribuie serviciile unei persoane fizice? Daca da, as dori sa stiu in temeiul caror legi si daca impozitarea se poate face 100% la sursa (de catre SRL - adica cei 15% impozit pe venitul rezultat la PF), in asa fel incat PF sa nu mai fie nevoita sa plateasca la sf. anului impozit pe venit.

Daca nu este posibil, as dori sa stiu daca exista o alternativa (SRL-ul activeaza in domeniul constructiilor, iar PF-ul este angajat in alta parte, insa iin poate inlesni accesul SRL-ului la anumite contacte, contra unui onorariu, pe care il doreste cat se poate de legal).

Va multumesc anticipat.