Buna ziua! Am o firma cu care nu am inregistrat nici un profit pe anul 2008 si nici pe 2009. Pe data de 03.06.2009 am s-a inregistrat la ORCT cererea de dizolvare a societatii, publicata in Monitorul oficial pe data de 06.07.2009 urmand a se aproba dizolvarea. As dori sa stiu care este valoarea impozitului forfetar datorat si pana la ce data trebuie platit. Mentionez ca din bunurile ce urmeaza a fi lichidate nu voi obtine nici un profit (nici macar suma investita).
E pe dinafara pentru ca el a refuzat sa-i dea norma intreaga desi ea o efectua. Poate m-am exprimat eu gresit. Soacra mea a cerut in mod express sa fie trecuta cu norma intreaga, cu riscul de a-si plati singura contributia. Voiam sa mai stiu daca beneficiaza de ceva salarii compensatorii si daca da de cate.
Nu este incepatoare intradevar. Ea stia ca lucreaza legal si ca are carte de munca... si chiar avea. In urma cu ceva timp a cerut o adeverinta de salariat patronului ca sa obtina un credit. Patronul a tot amanat eliberarea adeverintei cateva saptamani motivand ca e din vina contabilei. A fost la ITM sa verifice macar daca are carte de munca si daca nu lucreaza la negru. Atunci a descoperit ca de fapt este trecuta doar cu jumatate de norma adica 4 ore.. ceea ce inseamna ca in cazul unei concedieri nu beneficiaza de somaj. Vina nu era a patronului pentru ca el este ca sa ma exprim elegant "lipsit de orice cunostinta" in privinta administrarii si legilor in vigoare. Singurul lucru pe care il intereseaza este sa ia cat mai multi bani. Vina a fost a contabilei firmei care a mintit patronul si isi baga banii in buzunar. Intradevar situatia este foarte grava. In perioada in care am fost studenta am lucrat si eu pentru putin timp in unul din magazinele lui. In afara de faptul ca doar ca sa-ti faca carte de munca trec 6 luni pe putin in fiecare din magazine se gaseste cel putin un angajat care lucreaza la negru. Un alt lucru pe care il face constient este evaziunea fiscala la o rata alarmanta. La incasari de 1 miliard(lei vechi) pe luna de la un magazin el inregistreaza pe bonuri fiscale doar 80 milioane. Daca ar fi dupa mine l-as manca de viu cu fulgi cu tot pentru cate ilegalitati si cat isi bate joc de oameni. Conduce audi A8 dar refuza sa plateasca niste contributii la stat pentru angajati. I-a zis soacrei mele ca daca vrea norma de 8 ore sa renunte la 1 milion din salar sa plateasca ea contributia asta. Salarul ei este in jur de 450 ron net. Sper ca v-am facut o imagine mai clara asupra omului cu care de a face. De aceea am nevoie de sfaturi. Pentru ca actiuni care se pot intreprinde impotriva lui sunt multe. Multumesc!
Buna ziua! Va scriu acest mesaj pentru a clarifica problema mamei sotului meu. A lucrat la un patron timp de 5 ani timp in care nu a beneficiat de concediu de odihna nici macar 1 zi. Acum 2 zile a venit o inspectie si a evacuat complet magazinul in care lucra, deci practic posturile respective(3 la numar) au fost desfiintate. Deoarece patronul nu-i ofera alt loc de munca in curand ii va desface cartea de munca. Ce este de precizat: patronul nu a inaintat nici un preaviz scris sau verbal. La angajare nu s-a facut contract de munca ci a complet doar o foaie de angajare.
Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze in perioada urmatoare. Care sunt drepturile banesti care i se cuvin? Daca patronul ii incheie cartea de munca si nu ii da nici un ban care ar fi pasii care trebuie parcursi pentru recuperarea banilor?
Mai tin sa precizez ca patronul are sediul firmei in alt judet, iar o cerere scrisa si inregistrata(oricare ar fi natura ei) este aproape imposibil de facut.:sorry:
Astept un raspuns urgent! Daca sunt informatii pe care nu le-am mentionat va rog sa-mi spuneti pentru ca vreau sa trasez un tablou cat mai clar al situatiei de fata. Multumesc!