avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Anamaria Tache

Activitate Anamaria Tache

Multumesc, m-am intalnit azi cu avocatul, am clarificat si am decis cum sa actionez. N-as putea spune ca unele informatii obtinute pe acest forum au fost chiar inutile. Succes si dv.!
Multumesc iar pentru raspunsuri.

Eu nu am cerut inca nimic. As vrea sa merg pe varianta cea mai scurta, in nici un caz nu pot sa astept patru luni. Trebuie sa reiau/finalizez lucrarile (zugraveli si gresie bai la interior incepute sineterminate, tencuieli la exterior neincepute) pentru ca ma imbolnavesc stand cu casa data peste cap. De fapt as vrea sa am o asigurare de dovezi pana la vacanta judecatoreasca, fie pe cale judiciara, fie extrajudiciara, dar care sa fie recunoscuta in procesul ulterior. Acesta este motivul pentru care insist cu intrebarea despre durata procedurii.

Ati putea va rog sa-mi detaliati putin despre expertiza? Multumesc.
Multumesc, m-arfi interesat durata procedurii, ca sa-mi pot stabili un orizont de timp pentru reluarea lucrarii cu alt executant. Evident apelez la ajutor de specialitate, dar mai multe informatii nu strica, nu?

Multumesc pentru raspunsuri. Urmeaza sa discut in detaliu cu un avocat saptamana viitoare, daca asta intelegeti prin ajutor de specialitate.
E corect sa inteleg ca procedura asigurarii dovezilor pe cale principala, la care pot recurge inainte de inceperea procesului, e o procedura judiciara? Din experienta dumneavoastra atiputea sa-mi spuneti cat ar putea dura?

Multumesc.
Firma cu care am incheiat un contract pentru renovarea casei nu si-a indeplinit obligatiile si am temei sa reziliez contractul si sa solicit restituirea sumelor platite si daune interese. Am motive sa cred ca firma va tergiversa cat de mult va putea orice procedura sau proces in instanta, dar vreau sa reiau lucrarile intrerupte deja de patru saptamani (dupa doar doua saptamani de munca, fata de un termen contractual de executie de 8 saptamani), cu o alta firma. Nu am initiat inca actiunea in justitie, o voi face in curand, dar doresc sa obtin o asigurare de dovezi cat se poate de repede, ca sa reiau cat se poate de repede lucrarile (mi-e din ce in ce mai greu sa stau in propria casa cu lucrurile ingramadite pe un nivel si cu nivelul pe care s-a inceput dat peste cap!) O asigurare de dovezi poate fi ceruta/obtinuta si inainte de initierea unei actiuni in justitie? daca da, ar fi acceptata ulterior intr-un proces? Mi s-a spus ca o astfel de procedura poate fi judiciara sau extrajudiciara si ca cea din urma este mult mai rapida decat prima, dar nu stiu daca este acceptata la proces. Cat ar putea dura fiecare din acestea? In cadrul procedurii se face si evaluarea costului lucrarilor efectuate, sau se constata doar stadiul lor? (pentru mine acum fiind mai important cat dureaza constatarea, pentru ca ma gandesc ca evaluarea ar putea fi contestata si procedura s-ar putea lungi foarte mult) E posibila procedura si fara citarea fimei? Dar daca firma e citata si nu se prezinta?
Multumesc pentru raspuns.