avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate Marilena Daia

Activitate Marilena Daia

Am concesionat in anul 1998 un teren de la o persoana care a obtinut respectivul teren printr-un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991 prin constituirea dreptului de proprietate.
Am recurs la acest contract de concesionare intreucat terenul constituit conform Legii 218/1991 nu poate fi instrainat pe o perioada de 1o ani de la data punerii in posesie.
Perioada de concesionare este de 99 ani.
De curand am aflat ca aceasta concesionare este nula chiar daca a fost autentificata de un notar.
Avand in vedere ca prin conrtractul de concesiune proprietarii mi-au dat dreptul sa pot folosi acest teren cum cre4d de cuviinta, sa construiesc, sa subconcesionez cu obligatia de auporta plata taxelor si impozitelor privind terenul respectiv, dupa semnarea acestui contract de concesionare terenul respectiv a fost inregistrat la resgistrul agricol pe numele meu si incepand cu acea data am inceput sa actiionez ca proprietar de drept al terenului.
Am solicitat si am primit de la primarie toate documentele necesare in vederea cionstruirii unei locuinte S=P+1, constructie inchiata in anul 2ooo.
Proprietarul terenului refuza sa intocmim acte de vanzare cumpare pe terenul respectiv.
Neavand un act care sa dovedeasca ca sunt proprietarul terenului, nu pot sa instrainez constructia si terenul aferent.

Ce ar trebui sa fac pentru a deveni de drept proprietarul terenului, avand in vedere ca valoarea investitiei mele pe acest teren este de zeci de ori mai mare decat cea a terenului ?

Am fost inselata de notar si proprietar?

Este adevarat ca investitia stapaneste terenul?

Va multumesc,
M.Daia