Am concesionat in anul 1998 un teren de la o persoana care a obtinut respectivul teren printr-un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991 prin constituirea dreptului de proprietate.
Am recurs la acest contract de concesionare intreucat terenul constituit conform Legii 218/1991 nu poate fi instrainat pe o perioada de 1o ani de la data punerii in posesie.
Perioada de concesionare este de 99 ani.
De curand am aflat ca aceasta concesionare este nula chiar daca a fost autentificata de un notar.
Avand in vedere ca prin conrtractul de concesiune proprietarii mi-au dat dreptul sa pot folosi acest teren cum cre4d de cuviinta, sa construiesc, sa subconcesionez cu obligatia de auporta plata taxelor si impozitelor privind terenul respectiv, dupa semnarea acestui contract de concesionare terenul respectiv a fost inregistrat la resgistrul agricol pe numele meu si incepand cu acea data am inceput sa actiionez ca proprietar de drept al terenului.
Am solicitat si am primit de la primarie toate documentele necesare in vederea cionstruirii unei locuinte S=P+1, constructie inchiata in anul 2ooo.
Proprietarul terenului refuza sa intocmim acte de vanzare cumpare pe terenul respectiv.
Neavand un act care sa dovedeasca ca sunt proprietarul terenului, nu pot sa instrainez constructia si terenul aferent.
Ce ar trebui sa fac pentru a deveni de drept proprietarul terenului, avand in vedere ca valoarea investitiei mele pe acest teren este de zeci de ori mai mare decat cea a terenului ?
Su eu sunt de parere ca acets contract de concesiune este nul.
Nu stiu daca ati fost inselata de notar sau de cealalta parte. Stiun insa ca rolul notarului este acela de a lua act de vointa partilor si de a o consemna ca atare. Sigur in masura in care ea nu contravine legii. Rolul notarului nu este acela de a acorda consultanta partilor.
Nu stiu ce inseamna . Stiu doar ca regula ar fi accea ca accesoriul urmeaza regimul principalului. Ori in cayul dvs. principalul este terenul iar nu investitia. De mentionat ca atunci cand vorbim de principal sau accesoriu nu ne referim neaparat la valoare.
Nu puteti merge in instanta pentru a solicita obligarea la incheierea unui act de vanzare cumparare sau pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act intrucat ati fi nevoita sa spuneti ca ati incheiat un act simulat iar sanctiunea actelor simulate este tocmai aceea de a actului valoare juridica a actului simulat.
Ce puteti face ? V-as indruma sa mergeti la un avocat care sa studieze actul de pentru aputea vedea daca nu cumva clauzele justifica o alta calificare a actului favorabila dvs.
In locul dvs. as face insa altceva ...
As introduce o actiune in obligatia de a face cu capat subsecvent pretentii si as solicita ca ... in masura in care nu doreste sa imi vanda terenul ..... sa fie obligat la plata investitiilor realizate pe teren.
E o forma indirecta de a-l obliga la vanzare sau la restituirea banilor.
Sigur mai sunt de lamurit chestiuni legate de prescriptie, dovezi ... samd ...
Vorbiti cu cineva care stie cum se face.