Sânt in fază avansată cu dezbaterea succesiunii după soțul meu .Am pus deja in vânzare un loc de veci care este pe numele soțului. Am deja o ofertă, cum pot rezolva problema acum , până la definitivarea succesiunii ?
Multumesc
Nimeni nu este proprietar asupra unui loc de veci, ci doar concesionar. Exista doar drept de concesiune asupra unui loc de veci, nicidecum drept de proprietate. Locurile de veci sunt proprietatea Parohiilor sau a Administratiei Cimitirelor. Ele sunt concesionate pe o perioada de timp sau definitiv (concesiune continua). In Actul de Concesiune pe care il detineti, se specifica in ce conditii se poate instraina locul de veci. Va trebuie aprobarea Parohiei (sau a Administratiei Cimitirelor, dupa caz) pentru a putea vinde Dreptul de Concesiune, nicidecum locul de veci.
Multumesc pentru precizări .Noi am efectuat o lucrare pe acest loc concesionat , respectiv 3 cripte betonate, acestea fac obiectul vănzarii. Am de la administratia cimitirelor o adeverință de valoare pentru teren , necesară la succesiune .
În concluzie m-ar interesa o soluție temporară pentru vănzarea lucrării efectuate.
maraV
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu vreau sa va dezamagesc, dar nu veti putea vinde dreptul de concesiune fara aprobarea Administratiei Cimitirelor, chiar daca ati efectuat o lucrare cu 3 cripte pe acel loc. Cititi cu atentie ce scrie pe Actul de Concesiune pe care il aveti acum. Oricum, nu puteti face nimic pana nu terminati succesiunea si nu obtineti un alt Act de Concesiune pe numele dumneavoastra. Ulterior, daca veti primi aprobare din partea Administratiei Cimitirelor pentru instrainarea locului de veci, vi se va elibera o alta adeverina de valoare, necesara la Notariat. Acolo veti face un act de donatie (chiar daca veti primi niste bani in realitate), pentru ca dreptul de concesiune nu se poate vinde. In functie de valoarea de pe adeverinta vi se vor calcula si taxele notariale. Va poate confirma si Notarul daca il intrebati.
Atat timp cat sotul decedat detine calitatea de proprietar asupra constructiei funerare dv nu detineti calitatea pentru moment sa dispuneti dupa propriul interes de aceasta
Sotul a detinut calitatea de proprietar asupra constructiei dar terenul apartine administratiei cimitirului
Fiecare administratie de cimitir prin regulamentul de ordine interioara dipune modalitatea de preluare,instrainare locuri de veci
Discutati direct la conducerea cimitirului daca este acceptata tranzactionarea dreptului de proprietate asupra locului de veci fara implicarea administratiei cimitirului