avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate cornelia1973

Activitate cornelia1973

O societatea comerciala are in proprietate mai multe spatii comerciale situate la parterul blocurilor . Aceste spatii sunt inchiriate catre alte persoane juridice . In cazul in care chiriasii nu isi achita cheltuielile catre asociatia de proprietari proprietarul poate fi obligat la plata acestora ?
Mentionez faptul ca in contractul de inchiriere exista urmatoarele clauze; " chiriasul va achita , separat de chirie , utilitatile cu care este prevazut spatiul , catre furnizorii de servicii , cu care va incheia cbntract imediat dupa intrarea in spatiu . Daca spatiul inchiriat se afla la parter de bloc , chiriasul este obligat sa incheie conventie cu asociatia de proprietari si sa obtina de la aceasta aviz pentru activitatea desfasurata . "
Chiriasul este obligat sa achite cheltuielile de intretinere si utilitatile consumate ( apa,canal, energie electrica, gaze etc.) catre furnizori . "
Chiriasul nu a platit facturile emise de asociatia de proprietari, a parasit spatiul comercial , si in acest moment asociatia de proprietari ma cheama in judecata pe mine -proprietar pentru a fi obligat sa platesc debitul chiriasullui . Ce parere aveti ? am nevoie urgent de parerile voastre .
Multumesc .
P/S. Am uitat sa mentionez ca asociatia are o hotarire de admitere a unei actiuni in pretentii formulate impotriva chiriasului dar care nu a putut pusa in executare