Azi dimineata am sunat la AF Dorohoi - si le-am comunicat ca le-am transmis prin posta rapida setul de documente doveditoare privind faptul ca nu am debite catre firma pe care o executa ei. Mi-au spus ca, in acest caz, nu se va mai proceda la poprirea conturilor firmei mele - ca tert poprit.
Chestia e ca puteau sa sune intai sau sa trimita o adresa pe fax - in care sa ma intrebe daca am sau nu am debite catre societatea X - si nu sa popreasca si apoi sa vada ce o mai fi....
Azi am primit un plic de la Adm Finantelor Publice Dorohoi ( jud Botosani ) cum ca se instituie poprire asupra conturilor Societatii mele pentru orice debite as avea - cu orice titlu fata de o alta societate din Botosani - care nu si-a achitat vreo 3500 lei catre Bugetul de stat. - In adresa erau defalcate datoriile zisei societati .
Am verificat in contabilitate: intr-adevar eu lucrasem cu societatea din Botosani in anul 2009 cand imi prestase un serviciu de transport marfa. Factura exista / Am cautat OP de plata - suma era achitata. OP exista/ Extrasul bancar exista.
Am facut o adresa de raspuns catre Administratia Finantelor Publice Dorohoi prion care ii instiintez ca nu am debite restante fata de societatea pe care ei o urmaresc si prin care le solicitam sa sisteze poprirea asupra sicietatii mele. Am anexat la adresa: copii dupa: extrasul bancar , ordin de plata, fisa analitica a contului - din care reiese ca am sold zero fata de debitoare - precum si factura in cauza - . Toate acestea le-am trimis tot azi prin posta rapida catre AF Dorohoi.
Ce ar trebui s amai fac si va rog sa mi spuneti daca mi se vor bloca conturile. Personal cred ca este un abuz incalificabil al organelor fiscale romanesti - atat timp cat eu nu am datorii fata de nimeni - sa vina sa ma execute pe mine si sa mi blocheze conturile pentru datoriile altora - datorii care nu exista.
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in aceasta problema.
Multumesc anticipat!
Inca nu am vorbit. Intrebam doar in eventualiatea unui refuz.Nu vreau sa anticipez raul...( adica refuzul ) dar trebuie sa fiu pregatit la orice.
In ambele cazuri si b) si c) tot la presedinte ajung.
Cum pot proceda in eventualitatea unui refuz sau unei situatii de taraganare la infinit.
Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat.
Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si sufragerie/balcon.
Am fost reclamat de presedintele asociatie de bloc la Inspectoratul de Stat in Constructii. Dupa plata amenzii - am primit decizie de intrare in legalitate cu modificarile executate.
Am obtinut Certificat de urbanism -
Printre alte prevederi - ( proiecte , referate tehnice, documentatii tehnice, expertize tehnice, etc ) mi s-a cerut de la primarie urmatoarele 2 lucruri:
a) Itocmire si completarea uni tabel nominal cu proprietarii din scara/blocul care sunt de acord cu intrarea in legalitate a modificarilor interioare executate la apartamentul cu pricina.
b) Declaratie la Notar Public a presedintelui de asociatie - prin care confirma ca proprietarii anexati in tabel sunt din scara respectiva a blocului.
c) Decizia comitetului executiv pentru intrarea in legalitate a modificarilor ( in baza cererii mele )
Punctul a) tabelul nominal cu proprietarii care sunt de acord a fost intocmit. Am obtinut peste 80% semnaturi de la proprietarii de pe scara. ( mentionez ca presedintele asoc locuieste la o scara diferita)
Intrebarea este: cum pot determina sau obliga legal pe Presedintele Asoc de proprietari sa indeplineasca procedurile prevazute la pct b si c.
( intreb aceasta deoarece - probabil pentru faptul ca am evitat sa-l "spaguiesc" ( asa cum mi s-a mai sugerat de catre alti locatari) a devenit un dusman personal al meu si cauta orice motiv pentru a mi face paguba in buzunare.
Exista vreo prevedere legala in care este stipulat ca Presedintele asociatiei are si unele obligatii privind solicitarile membrilor asociatiei?
Ce pot face in cazul meu concret pentru a obtine de la el Declaratia la Notar si Decizia Comitetului executiv - astfel incat sa pot continua procesul de intrare in legalitate a modificarilor interioare executate.?
Daca stie cineva si un model pentru cererea care trebuie s-o fac pt a obtine decizia comitetului executiv?
Va multumesc!
De regula criza financiara este urmata la interval de 1-2 ani de cea imobiliara.
Acum Abia trecem valul de criza financiara, val venit dinspre SUA.
Raportandu-ne la situatii similare din spatiul vestic, criza imobiliara nici nu a inceput la noi.
Astfel ca, cel mai bine ar fi, daca aveti o proprietate imobiliara sa o inchiriati pe termene scurte, eventual in regim hotelier. Mai ales daca este in statiune balneo-climaterica...puteti beneficia de sezoanele turistice.