ynocentta a scris:
2-Nu puteti invoca culpa exclusiva a agentiei ,pentru motivul ca exista posibilitatea ca la momentul vizionarii in apartament sa fi existat toate detaliile precizate si ulterior,proprietarul/detinatorul spatiului sa fi ridicat respectivele lucruri
Apreciez ca interesul dvs de a solutiona prin instanta ,in care sa implicati atat detinatorul spatiului cat si agentia,va fi un joc al nervilor ,fara sanse reale de castig
Apreciez ca in cazul mentionat in care subzista neclaritati si distinctii apreciabile intre reclama si realitatea de la fata locului ,se impune sa solicitati tocmai pe aceste considerente ,rezilierea contractului
Nu vreau sa ajung in Instanta decat daca este absolut obligatoriu.
Ceea ce intentionez sa fac este sa ma prezint la Agentie, iar acolo, toate cele 3 parti semnatare ale contractului (eu, proprietarul, si reprezentantul Agentiei) sa rezolvam problema pe cale amiabila. Avand in vedere ca sunt foarte cunoscute tertipurile agentilor imobiliari de a manipula, incerc sa ma documentez astfel incat plangerea mea sa fie justificata atat pe chestiuni personale, cat si juridice.
Subliniez inca o data faptul ca nemultumirea mea se bazeaza pe urmatoarele argumente:
1.actul de inchiriere nu are nicio acoperire legala, deoarece asa zisul proprietar, nu este proprietarul real; faptul ca dansul se da drept tatal titularei actului de proprietate, acest lucru nu-i da dreptul de a inchiria spatiul fara vreun document oficial, in cazul de fata asa zisa procura.
2. reprezentatntul Agentiei a mintit referitor atat la descrierea imobilului cat si la existenta documentelor justificative
3. proprietarul refuza efectiv sa ne arate documentele originale
Acestea sunt motivele pe care le invoc pentru rezilierea contractului.
NU exista posibilitatea ca proprietarul sa fi luat dupa vizionarea celor de la agentie "lucrurile" pe care acestea le-au trecut in anunt si nu existau in realitate; este vorba de TERMOPANE si USA METALICA, ceea ce clar nu puteau fi inlocuite cu niste geamuri de sticla vechi si o usa din lemn.
Pe aceste nemultumiri stiu ca pot face plangere penala la Parchet, plangere la Protectia Consumatorului, cf articolului mentionat in posturile anterioare, dar nu vreau sa ajung aici datorita birocratiei. Doresc in prima faza rezolvarea pe cale amiabila, dar dupa cum am spus, doresc sa fiu bine informata.
Multumesc!