As avea nevoie de cateva informatii despre modul de inregistrare in contabilitate a donatiilor catre un ONG sau catre persoane aflate in suferinta. As dori ca in cazul unui magazin online care functioneaza in regim de consignatie, 5% din pretul de vanzare sa fie donat. Nu stiu daca am vreo sansa sa deduc (macar partial) aceasta cheltuaiala.
in baza prevederilor stipulate intr-un contract de prestari servicii software, se doreste constituirea unui depozit escrow pentru informatii (este vorba de un cod sursa, pentru un produs software),
Clauza care ne pune intr-o oarecare dificultate in ceea ce priveste finalizarea situatiei curente exprima urmatoarele: in cazul in care furnizorul (noi, detinatorul produsului software), dam faliment sau intram in procesul de insolvabilitate, clientul va avea acces direct si liber la codul sursa, Aceasta ar presupune o imputernicire conditionata, adica accesul la respectivul cod sursa (escrow, cutie de valori banca etc) in baza unei hotarari judecatoresti.
Problema este ca clientul doreste acordul preliminar in ceea ce priveste accesul la respectiva cutie de valori urmand ca ulterior, in cazul in care acestia acceseaza continutul acesteia in afara prevederilor contractuale, sa se rezolve respectivul litigiu in instanta. Dansii doresc sa evite timpul de asteptare necesar emiterii unei hotarari judecatoresti dar solutia propusa dezavantajeaza furnizorul (proprietarul soft-ului).
In cazul in care cineva ar reusi sa imi propuna o alternativa i-as fi recunoscator.
Multumesc!
Am deschis saptamana un topic care face referire la o suma de bani pe care am imprumutat-o eu, in urma cu aproape 1 an si jumatate unor prieteni si pe care nu cred ca am cum sa o recuperez fara a apela la instantele judecatoresti.
Am un contract de mana semnat in prezenta a doi martori, plus multe alte mesaje scrise, mail-uri, amanari, martori etc deci nu cred ca as avea vreo problema dpdv al castigului de cauza. Problema mea e urmatoarea: ei (de fapt el, ca e vorba de un cuplu de oameni casatoriti in care el n-a mai stiut ce face) au facut foarte multe datorii. In contract am mentionat ca eu am imprumutat-o pe ea. Acum au credite si datorii, nici o proprietate. Discutam azi cu un avocat, care imi spunea ca ar trebui sa incep prin a le trimite o somatie, o tentativa de reconciliere, actiune din care sa reiasa faptul ca eu am facut tot posibilul sa remediez situatia, apoi sa ii dau pe ei in judecata urmand ca la al doilea proces sa ii dau pe parintii ei in judecata, care de altfel au o situatie financiara buna, dar nu vor sa ii acopere datoriile facute pentru sotul ei. Are vreun temei legal aceasta afirmatie? Am cea mai mica sansa de a-mi recupera prejudiciul prin intermediul parintilor ei?
va multumesc!
As avea mare nevoie de un sfat de la o persoana cu experienta in domeniul recuperarii de creante.
In luna iulie 2008 am dat unor prieteni care aveau probleme echivalentul in RON la 10.000 eur, pentru o luna, singura mea rugaminte fiind sa imi dea suma aferenta dobanzii de la banca pt perioada respectiva... a trecut aproape un an si jumatate si eu banii nu mi i-am recuperat. Am dovada transferului si am mai semnat un act de mana in luna mai anul asta. In timp s-a dovedit ca datoriile lui sunt mult mai mari decat stia sotia, care de altfel era prietena mea si pe care am vrut sa o ajut si acum sunt in imposibilitate de a-si plati datoriile. Este foarte posibil sa si divorteze. Ea are un salar de aproximativ 1700 ron. Parintii ei au o situatie financiara destul de buna dar se pare ca nu sunt dispusi sa o ajute sa scape de problemele pe care i le-a creat sotul ei. Ce solutie as avea dpdv legal? Proprietati ei nu detin...au doar datorii si credite impreuna. Presupun ca am sanse de castig, tinand cont de faptul ca am aceste dovezi + o multime de martori dar care ar fi solutia pt a-mi recupera banii? poprire pe cont ei de salar? se platesc despagubiri? faptul ca mi-am tinut blocati atata timp acesti bani mi-a provocat un prejudiciu si un discomfort destul de mare (am ramas fara masina etc).
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?.