avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Depozit escrow pentru software - contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Depozit escrow pentru software - contract

Buna ziua,

in baza prevederilor stipulate intr-un contract de prestari servicii software, se doreste constituirea unui depozit escrow pentru informatii (este vorba de un cod sursa, pentru un produs software),
Clauza care ne pune intr-o oarecare dificultate in ceea ce priveste finalizarea situatiei curente exprima urmatoarele: in cazul in care furnizorul (noi, detinatorul produsului software), dam faliment sau intram in procesul de insolvabilitate, clientul va avea acces direct si liber la codul sursa, Aceasta ar presupune o imputernicire conditionata, adica accesul la respectivul cod sursa (escrow, cutie de valori banca etc) in baza unei hotarari judecatoresti.
Problema este ca clientul doreste acordul preliminar in ceea ce priveste accesul la respectiva cutie de valori urmand ca ulterior, in cazul in care acestia acceseaza continutul acesteia in afara prevederilor contractuale, sa se rezolve respectivul litigiu in instanta. Dansii doresc sa evite timpul de asteptare necesar emiterii unei hotarari judecatoresti dar solutia propusa dezavantajeaza furnizorul (proprietarul soft-ului).
In cazul in care cineva ar reusi sa imi propuna o alternativa i-as fi recunoscator.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 19:22, 21 Noiembrie 2009
Dar daca le-ati impune constituirea unei garantii, care sa acopere eventuala accesare a cutiei de valori in afara prevederilor contractuale, garantie care sa satisfaca pretentiile proprietarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal /inregistrare contabila garantie client macesanu macesanu Solicit ajutorul unei persoane avizate pentru a inregistra corect in contabilitate, deoarece sunt multe situatii cu care ma confrunt si la care nu am o ... (vezi toată discuția)
Prescriere contract servicii xeonet32 xeonet32 Buna ziua, As dori sa va intreb in legatura cu urmatoarea situatie: Firma A a fost contractata in calitate de Furnizor servicii software pentru Firma B in ... (vezi toată discuția)
Nemultumire - lipsa ambalajului original duce la pierderea garantiei? damianiuliana damianiuliana am pierdut cutia de la telefonul mobil care a fost in service [Editat - pe forum nu este permisa identificarea persoanelor fizice sau juridice. Va multumesc ... (vezi toată discuția)