avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prescriere contract servicii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prescriere contract servicii

Buna ziua,

As dori sa va intreb in legatura cu urmatoarea situatie:
Firma A a fost contractata in calitate de Furnizor servicii software pentru Firma B in anul 2010. De atunci Firma A a realizat mai multe module software si a incasat dupa 1 an, contravaloarea stipulata in contract.

Dupa 3 ani de la data semnarii contractului, 2013, Firma B constata ca nu e multumita de acele module software si invoca faptul ca nu a semnat nici o foaie de acceptanta a serviciilor.

Intrebarea mea este daca Firma A mai este obligata sa raspunda in fata Firmei B? Prin plata facturilor de catre Firma B acu 2 ani, nu inseamna ca a fost aprobate si serviciile? De asemenea, mentionez ca au trecut 3 ani de la data semnarii contractului.

Din punct de vedere juridic, Firma B poate sa o actioneze in judecata pe Firma A si sa-i ceara despagubiri?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xeonet32 , utilizator 18:22, 12 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
In acest caz, nu a fost inclusa vreo clauza de garantie pentru respectivul soft.

Problema este ca Firma B nu a testat indeajuns produsul (in decursul a 3 ani) si acum doreste dezvoltari aditionale si nebugetate. Firma A nu mai doreste sa colaboreze cu Firma B.

Intrebarea este daca Firma A este inca raspunzatoare pentru acel software, in conditiile in care au trecut 3 ani de la data semnarii contractului si tehnologiile s-au schimbat de cateva ori in acest interval.
Ma poate ajuta cineva cu o parere din punct de vedere juridic?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pfa norma de venit catre pfa venit real white,wizard white,wizard Buna ziua, va prezint urmatoarea situatie legata de cheltuielile deductibile: - Eu am un PFA Venit Real (cod CAEN 6201 - Activitati de realizare a ... (vezi toată discuția)
Problema cu un client care dupa prestarea unui serviciu isi vrea returnat avansul ssnk ssnk Pe scurt, reprezint o firma de prestare servicii it, mai precis mentenanta si dezvoltare soft. Un client imi solicita dezvoltarea unui soft complex (ERP) pt ... (vezi toată discuția)
Acte studii pentru infiintare pfa cmf139 cmf139 Buna seara, Va rog daca aveti amabilitatea si timpul disponibil sa ma indrumati si pe mine, pentru ca nu am reusit sa gasesc detaliile necesare pe ... (vezi toată discuția)