avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaBN

Activitate CristinaBN

Nu vreau sa ii impiedic pe copii sa isi cunoasca tatal, de cand am divortat m-am chinuit sa il fac sa vina mai des la ei. De suferit ei nu vor suferi, pentru ca, nici nu il cunosc, el venind o data la 6 luni sa-i vada(copiii au un an si opt luni).
De instiintat o sa-l instiintez de noua adresa.
Va multumesc mult pentru raspuns.

O zi buna.
Buna ziua

Sunt divortata, am doi copii minori care mi-au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Fostul sot nu are drept de vizita si oricum nici nu prea cere sa ii vada. Intentionez sa plec in SUA si sa ma stabilesc acolo, urmand sa ma casatoresc. As vrea sa stiu daca imi trebuie semnatura fostului sot pentru a stabili domiciliul minorilor in SUA.

Va multumesc anticipat.
Multumesc Paula, si eu cred ca o sa-i trimit dupa ce ajung acolo, pentru ca imi e frica sa nu faca ceva daca il instiintez inainte de a pleca, il cred in stare. Multumesc inca o data de ajutor:kissing:
paula11 a scris:

Buna Cristina!
Sunt in aceeasi situatie cu tine.M-am stabilit in America si i-am adus si pe cei doi copii cu mine.Deoarece copiii imi sunt incredintati mie prin hotarare judecatoreasca ,nu am avut nevoie de acordul tatalui lor pentru a emigra si nici pentru a calatori cu ei in strainatate...Cred ca e suficient sa ai sentinta judecatoreasca in original si o copie dupa ea si poti calatori nestingherita.Cel putin mie asa mi s-a intamplat.Iar Ambasada SUA nici nu m-a intrebat de vointa tatalui din moment ce eu raspundeam de copii.

Nu am cunostinte legislative ,eu vorbesc doar despre efectul legii asupra mea ca cetatean.

Nu vreau sa ma razbun pe el, nu sunt genul, numai ca el este genul razbunator si nu stiu ce ar putea sa faca daca il instiintez inainte de a pleca...... asta e ideea.

Multumesc mult. Dar i-ai facut instiintare? Si daca da, cand, cand erai acolo sau inainte de a pleca din tara?
Va multumesc pentru raspuns.
Notificarea trebuie sa o trimit inainte de a pleca sau o pot trimite de acolo?
Buna seara,
Am si eu o problema.
Sunt divortata, am doi copii minori care mi-au fost incredintati spre crestere si educare, as vrea sa stiu daca, pentru a le muta domiciliul in strainatate, mai exact SUA, am nevoie de acordul sotului. Mentionez ca el, in afara de faptul ca plateste pensia alimentara, vine o data la 6-7 luni sa vada copiii(ei nici nu-l cunosc, au un an si 8 luni), nici macar telefon nu da sa vada ce fac. Daca am nevoie de acordul lui, pot face ceva totusi pentru a-i muta?

Va multumesc anticipat.

PS. Va rog, daca se poate, sa imi indicati si un nr de lege. Va multumesc.

Precizez ca in instanta el nu a cerut drept de vizita si deci , in hotarare nu apare nici un program de vizitare sau ceva legat de aceasta chestie.