Sunt nascut in decembrie 1955 si lucrez din septembrie 1979, fara intrerupere.
Nu am grupe speciale. Cand pot iesi cel mai devreme la pensie (anticipat, sau alt mod)? Care este valoarea pensiei in acest caz (orientativ)?
Astept raspunsum Dvs. si va multumesc/
Multumesc!
Implinesc 53 in ianuarie 2011 si ar trebui sa ies la pensie dupa legea actuala .
cum ma va afecta legea noua?
Se va aplica marirea varstei incepand din ianuarie 2011?
Se stie (din proiectul de lege)?
Este extraordinara meseria asta de avocat, si cate lucruri stiti sa cititi prindre randuri. Da, tatal meu a decedat de 30 de ani, iar fratele lui care locuia in casa de cca.6 ani. Din 4 copii ai bunicilor doar unul mai este in viata. Eu si fratele meu dorim sa nu ne implicam in nici un fel, corect este ca verii nostrii sa beneficieze in continuare de casa in care au locuit parintii lor. Toata problema se reduce din punctul nostu de vedere la faptul ca trebuie sa fie facute niste acte, iar noi vrem si sa stim cale cea mai simpla (daca tot renuntam la succesiune, macar sa nu mai cheltuim timp si bani).
Ma gandem sa scriu o declaratie simpla pe calculator ...ceva de genul " nu am nicio pretentie asupra imobilului cu nr...din localitatea...etc...care a apartinut bunicilor mei . Si sa o semnez . :(
Buna tuturor!
Am o pbroblema : bunicii au murit , iar in urma lor au ramas 4 copii (tata este unul din ei) si 1 casa .
Apoi 3 din cei 4 copii au murit, iat casa urmeaza sa fie ocupata de nepotii unchiului care a locuit cu bunicii . Totusi, tb sa facem niste acte. Cum procedam? EU VREAU SA RENUNT IN FAVOAREA VERILOR CARE RAMAN IN CASA . Nu am nici timp , nici bani sa umblu la notari..care este cea mai ieftina procedura? Pot sa fac o declaratie si sa o semnez , ca renunt la drepturi? E valabil ?
Multumesc mult pentru orice ajutor imi veti da.