avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasii necesari pentru renuntarea la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasii necesari pentru renuntarea la succesiune

Buna tuturor!
Am o pbroblema : bunicii au murit , iar in urma lor au ramas 4 copii (tata este unul din ei) si 1 casa .
Apoi 3 din cei 4 copii au murit, iat casa urmeaza sa fie ocupata de nepotii unchiului care a locuit cu bunicii . Totusi, tb sa facem niste acte. Cum procedam? EU VREAU SA RENUNT IN FAVOAREA VERILOR CARE RAMAN IN CASA . Nu am nici timp , nici bani sa umblu la notari..care este cea mai ieftina procedura? Pot sa fac o declaratie si sa o semnez , ca renunt la drepturi? E valabil ?
Multumesc mult pentru orice ajutor imi veti da.

Cel mai recent răspuns: ContSters90070 , utilizator 18:55, 17 Mai 2009
Da puteti da o declaratie la notariat ca intelegeti sa nu acceptati succesiunea de pe urma tatlui dv. in calitate de reprezentant al acestuia pentru mostenirea ramasa de la bunici si astfel partea dv. care s-ar fi cub=venit tatlui o va culege ceilalti mostenitori
O simpla declaratie semnata, nu este suficien? Trebuie musai sa fie legalizata la notar?
Musai la notar pentru ca acesta renuntare trebuie trecuta in registrul special de renuntari la succesiune.
tantumic a scris:

Buna tuturor!
Am o pbroblema : bunicii au murit , iar in urma lor au ramas 4 copii (tata este unul din ei) si 1 casa .
Apoi 3 din cei 4 copii au murit, iat casa urmeaza sa fie ocupata de nepotii unchiului care a locuit cu bunicii . Totusi, tb sa facem niste acte. Cum procedam? EU VREAU SA RENUNT IN FAVOAREA VERILOR CARE RAMAN IN CASA . Nu am nici timp , nici bani sa umblu la notari..care este cea mai ieftina procedura? Pot sa fac o declaratie si sa o semnez , ca renunt la drepturi? E valabil ?
Multumesc mult pentru orice ajutor imi veti da.

Daca va aflati in termenul legal de 6 luni de la deces puteti da acea declaratie.
Daca vreti sa nu va deranjati deloc se poate deschide la instanta un proces si vor plati ei un avocat care sa va reprezinte pe banii lor.
Daca ati depasit cele 6 luni va trebui sa mergeti la notar daca nu se merge la instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Ce pot face? succesiune complicată CORNELIA UNGUREANU CORNELIA UNGUREANU Va rog invatati-ma ce am de facut.. Buniicul din partea tatalui a murit, sa facut succesiunea, si certificatul de mostenitor,in care au fost trecuti tatal meu ... (vezi toată discuția)
Ce este de fapt succesiunea? roxana.mv roxana.mv Casa parintilor mei a fost mostenita.in acte figureaza ca proprietar bunicul meu(pe linie paterna) atat el cat si bunica mea au decedat.Tatal meu mai are un ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)