avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate m_33

Activitate m_33

Răspuns la discuția CASA AMANET
Buna ziua, monografia inregistrarilor contabile am inteoles-o, dar pe baza caror acte se face aceasta monografie? contracte ? bonuri? mai exact...ce fel de acte se folosesc la amanet( contract, etc) ?
Răspuns la discuția entorsa in sediul unei firme
trope_doi a scris:

m_33, nu veti reusi sa obtineti ”despagubiri” de la ei... dar, cine stie?!
In primul rand, nu v-ati accidentat in sediul firmei, ci in curtea sediului firmei.
Paznicul e pus acolo sa ”pazeasca”... firma, nu bicicleta dv.
Daca langa ghereta paznicului nu e loc amenajat pt biciclete nu prea aveati ce cauta acolo cu bicicleta – doar ca paznicul a permis aceasta...
Daca denivelarea respectiva nu e chiar pe directia care duce catre intrarea in sediu – si pe unde se presupune ca trebuie sa treaca pietonii-clienti – dv v-ati abatut de la drum, pt ca nu aveati treaba la ghereta paznicului (ca doar nu se cere cartea de identitate la intrarea in curtea respectivei firme). La ghereta paznicului v-ati dus pt a fi sigur ca bicicleta dv e in siguranta...
Va dezamagesc, dar nici in tzari ”cu traditie” in asemenea procese nu prea aveti sanse... cu entorsa dv. Ghereta paznicului nu are legatura cu clientii – clientii care merg la ghereta o fac... pe proprie raspundere.

este interesant ceea ce spuneti, numai ca ar fi cateva probleme...

1. de ce sa nu am voie langa ghereta paznicului? este un loc ca oricare altul, nu este cu nimic diferit fata de celelalte, poate ma duceam sa intreb cat este ceasul, poate intrebam daca au cismea in curte, sau parcam masina, sau...parcam bicicleta, semn de interzis accesul nu este, iar acea denivelare este exact pe drumul pe care ar veni orice persoana care a parcat masina in curtea lor

2. draga domnule, sediul firmei nu inseamna si curtea firmei? nu stiu in ce calitate scrieti aici dar nu prea aveti cunostinte juridice, sediul firmei cuprinde intreaga arie care este in proprietatea firmei, daca ei au ales sa faca intr-un colt cladire si restul curte asta e o cu totul alata problema, nu inseamna ca NUMAI caldirea contine sediul, si chiar de ar fi asa, curtea e proprietatea lor, tot ei raspund de ea si de ce se intampla, dati-mi voie sa ma indoiesc de calitatea raspunsului dvs.

3. "ghereta pazniculuii nu are legat cu clientii"..., ba are ca e in aceeasi curte si trec sute de oameni pe langa ea

4. "clientii care merg la ghereta o fac... pe proprie raspundere", dar ce traim in jungla? facem parte dintr-un film western? nu prea cred
ma rog, gasesc destule probleme in raspunsul dvs si nu vreau sa le abordez, plecati de la niste premise gresite si ajungeti unde nu trebuie

Paznicul era tot in fata mea...

La cat ati estima cuantumul daunelor?
Capul intors? Nici vorba, de unde ati tras dvs. comcluzia asta? Cum as putea sa ma indrept spre bicicleta cu capul intors? Tocmai vroiam sa o iau de la locul unde era sprijinita si sa ma urc pe ea. Denivelarea respectiva, datorata LIPSEI unor pietre din pavaj, are aprox 8-12 cm, imi e greu sa ma pronunt cu exactitate.

Mergeam cand s-a produs? Ce altceva era sa fac, daca stateam pe loc, eram si acum acolo :)
Sigur ca un avocat poate sa imi combata argumentele, sunt convins ca avocatii lor sunt niste oameni priceputi, ca doar nu degeaba sunt platiti cu bani grei. E greu de demonstrat ca nu mi-am luxat piciorul cu 3 m ininate, asa este. Nu am cum sa dovedesc acest lucu, doar pentru ca spun eu asa. Sunt insa doua argumente care lucreaza pentru mine:

1. Camerele de luat vederi, una e orientata direct inspre zona unde s-a intamplat accidentul, a suprins absolut tot, bate exact in directia din care veneam. Mai este una care este mai apropiata, dar nu stiu daca zona respectiva intra in cadru, este orientata putin in stanga. E foarte posibil sa se vada sau nu.

2. Martorul-paznicul de la ghereta care a vazut tot, sigur ca isi schimba declaratia si o sa spuna o aberatie, dar aici pot sa apara slabiciuni, tipul e influentabil, nu stie sa minta, cand a venit politistul si l-am intrebat ce a vazut, a inceput sa se balbaie, etc. Ma rog, sunt multe aspecte, a spus de fata cu politia ca bicicleta mea nu era langa ghereta lui, ci mai incolo. Acest lucru se poate dovedi extrem de usor prin camerele video. De asemenea, a spus ca avea ecusonul la vedere, cele doua persoane care au venit sa ma ia de acolo, au vazut ca era in buzunarul de la piept si ca nu a fost scos decat in prezenta politiei. . Ideea este ca imi trebuie un avocat f bun, un avocat care sa stie sa speculeze anumite lucruri, astfel incat, adevarul sa iasa la suprafata. Pe de alta parte, poate fi doar o cheltuiala, bani aruncati pe fereastra.

Doamna Studentica, eu nu vad o diferenta intre a-mi cadea ceva in cap si a-mi luxa/fractura piciorul. Poate doar in gravitatea cazului si zona afectata a corpului, modul, cauzalitatea sunt acelasi.
Neatentia asta :) , aici este, in opinia mea, problema, daca te afli pe un drum de tara, sigur ca te uiti cu atentie pe unde calci, exemplele pot continua, ideea este ca in sediul unei firme nu ai de ce sa faci acelasi lucru, esti pe teritoriul lor si cu siguranta ca au luat toate masurile ca tie, care esti client, sa nu ti se intample nimic, te astepti ca totul sa fie amenajat, in bune conditii, eventual daca exista o problema( ca de ex o denivelare, groapa, podea uda-cei de la Macdonalds fac asta si nu numai ei, tocmai pentru a evita procesele intentate de clienti, etc) aceasta sa fie semnalizata corespunzator. Prin urmare, neatentia nu mi se pare un motiv destul de bun, a.i. sa scape basma curata. Chiar daca unii clienti sunt neatenti/neglijenti, nu inseamna ca din pereti pot sa iasa fire de 220 neizolate, ca pe jos pot fi cabluri de care sa te impiedici, ca pot sa lipseasca trepte de la o scara, ca scaunul pe care te asezi poate sa fie subred si/sau murdar, etc, etc, etc. De toate aceste lucruri trebuie sa raspunda firma respectiva in mod direct, eis unt cei care administreaza locul respectiv si trebuie sa se asigure ca asa ceva nu se poate intampla.

Neatentia poate sa fie o scuza atunci cand urc o scara si ma impiedic la ultima treapta sau oricare dintre ele(treptele nu sunt ude, nu au denivelari, etc, stiti povestea :) ), cand ma lovesc de un perete, sau de un birou, etc, adica atunci cand lucrurile sunt ok si este numai vina mea, dar nu cand un incident este provocat de un anumit lucru care nu este pus la punct. Asa cum spunea si D-na Stdentica, lucrurile astea ar fi normale intr-o tara civilizata, normala, dar Romania e departe de asa ceva.

Daca ar fi sa ma iau dupa un domn avocat, care spunea ca, mergand pe acelasi rationament, ar trebui sa dau in judecata Romania, atunci la ce sa ma astept de la justitia romana, daca asta e modul de a gandi?
Daca sugerati ca a fost cu intentie, exagerati si va bazati pe o presupunere. Problema este ca atunci cand ajungi in sediul unei firme, se presupune ca ai sa pleci intreg si sanatos. Nu este vina mea, ca la ei in sediu pavajul nu este corespunzator, daca incercam sa trec printr-un geam, cadeam pe scari sau cadeam de la etaj, de la un balcon, sigur ca era neglijenta/neatentie sau ce mai doriti. Propria neatentie/neglienta ar insemna ca eu sunt vinovatul direct, poate ar trb sa le platesc si daune, ptr ca probabil s-a marit gaura cu inca un centimetru cand am calcat in ea. Ce ne facem insa cu sediul unei firme unde totul ar trebui sa fie pus la punct? Atunci cand aflu in sediul undei firme, sunt oare pe camp? Sau pe un santier de constructii? Trebuie sa fiu atent in stanga si in dreapta? Sa nu imi cada caramizi in cap, sa nu calc in gropi si alte asemenea exemple?

Inca ceva. NU m-am impiedicat oameni buni, am calcat pe o portiune unde erau 2-3 bucati din pavaj desprinse, de fapt, nu desprinse, ci lipsa! Piciorul a alunecat intr-o parte si uite asa am ajuns la spital. Cat de normala vi se pare situatia? Nu, nu pot da in judecata Romania, desi as da-o cu mare placere, prea putine lucruri sunt normale in tara asta, insa daca intru cu masina intr-o groapa de pe carosabil, cu siguranta ca dau in judecata primaria! Cladirea si curtea respectiva apartin unei firme, firma care le administreaza in mod direct, ei sunt responsabili de bunul mers al lucrurilor, prin urmare, si de lipsa a 2-3, sau cate or fi, bucati de pavaj. Sunt de acord ca e neobisnuit pentru Romania, unele chestii sunt poate mai greu de inteles, dar eu asa vad situatia normala...
Răspuns la discuția Masina SH cu probleme grave.
Mare atentie la service-uri, de multe ori mecanicii au procent din reparatii. Am cumparat si eu o masina care avea un tacanit la volan. Am fost la service si mi s-a spus ca e caseta de directie defecta, piese + manopera 40 mil. Am cerut si a doua parere si s-a dovedit a fi o busca de sub volan, bucsa care a cazut de la locul ei, cost? 5 lei noi. Masina merge si astazi, dupa 4 ani, foarte bine.
Buna ziua,

Ieri am trecut printr-un incident nefericit. Ma aflam in sediul unei cunoscute reprezentante auto din Bucuresti pentru a plati ceva legat de o masina in leasing. Pe scurt, am intrat in cladire, am platit factura, am iesit si m-am indreptat spre locul unde imi lasasem bicicleta (langa ghereta unui paznic). Cand eram aproape de bicicleta, am calcat cu piciorul stang pe o denivelare de aprox 6-7 centimetri, rezultat = entorsa, ghips 10 zile. Mentionez urmatoarele aspecte:

-paznicul respectiv a vazut TOT, tocmai ii multumeam cand s-a intors catre mine si a si recunoscut in fata mea. Dupa ce a venit politia(cam 1,5 ore), si-a schimbat declaratia spunand ca poate m-am lovit in pedala sau in alta parte prin curte(intre timp a venit seful de obiectiv, au discutat departe de mine si din cate am inteles si cu seful de la agentia de paza). In tot acest timp,NU a purtat ecusonul la vedere, abia cand a venit politia a fost nevoit sa il arate.

-sunt camere de luat vederi, doua dintre ele bat chiar inspre locul incidentului, numai ca una este la o distanta destul de mare, poate 20m, iar cealalta nu stiu daca bate si la locul incidentului, e la un unghi usor diferit.

-am facut poze cu locul respectiv

-am doi martori care au venit sa ma ia de la reprezentata

-mai sunt si alte amanunte care nu imi vin acum in minte, astept eventuale intrebari

-am fost la spital, entorsa, 10 ziel piciorul in ghips

Ce imi sugerati sa fac in continuare? IML? OPC? Cum se procedeaza? As fi interesat si de un avocat.

Multumesc.