avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... entorsa in sediul unei firme
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

entorsa in sediul unei firme

Buna ziua,

Ieri am trecut printr-un incident nefericit. Ma aflam in sediul unei cunoscute reprezentante auto din Bucuresti pentru a plati ceva legat de o masina in leasing. Pe scurt, am intrat in cladire, am platit factura, am iesit si m-am indreptat spre locul unde imi lasasem bicicleta (langa ghereta unui paznic). Cand eram aproape de bicicleta, am calcat cu piciorul stang pe o denivelare de aprox 6-7 centimetri, rezultat = entorsa, ghips 10 zile. Mentionez urmatoarele aspecte:

-paznicul respectiv a vazut TOT, tocmai ii multumeam cand s-a intors catre mine si a si recunoscut in fata mea. Dupa ce a venit politia(cam 1,5 ore), si-a schimbat declaratia spunand ca poate m-am lovit in pedala sau in alta parte prin curte(intre timp a venit seful de obiectiv, au discutat departe de mine si din cate am inteles si cu seful de la agentia de paza). In tot acest timp,NU a purtat ecusonul la vedere, abia cand a venit politia a fost nevoit sa il arate.

-sunt camere de luat vederi, doua dintre ele bat chiar inspre locul incidentului, numai ca una este la o distanta destul de mare, poate 20m, iar cealalta nu stiu daca bate si la locul incidentului, e la un unghi usor diferit.

-am facut poze cu locul respectiv

-am doi martori care au venit sa ma ia de la reprezentata

-mai sunt si alte amanunte care nu imi vin acum in minte, astept eventuale intrebari

-am fost la spital, entorsa, 10 ziel piciorul in ghips

Ce imi sugerati sa fac in continuare? IML? OPC? Cum se procedeaza? As fi interesat si de un avocat.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:36, 22 Mai 2009
Sa intelegem ca dumneavoastra doriti o despagubire din partea reprezentantei auto, motivat de faptul ca v-ati accidentat din neatentie in incinta acesteia ?
In concluzie Dvs doriti o despagubire din partea reprezentantei auto pentru ca v-ati impiedicat in drum spre bicicleta Dvs. Cu tot respectul cred ca exagerati. Urmand aceiasi logica va puteti indrepta impotriva statului roman pentru ca va aflati in Romania atunci cand v-ati impiedicat.
Bineinteles, puteti gasi pe cineva sa va reprezinte, sa va ia onorariu, dar sanse de reusita sunt minime.
Va urez succes.
Scopul urmarit de catre dumneavoastra ca urmare a propriei neatentii / neglijente, este mai mult decat discutabil, ca sa ma exprim intr-o maniera eleganta.
Aceasta actiunea a dumneavoastra nu are sanse de reusita... Exista o vorba din strabuni, care spune ca neatentia se plateste, dar de catre cel neatent nu de catre cel care nu a atras atentia...
Daca sugerati ca a fost cu intentie, exagerati si va bazati pe o presupunere. Problema este ca atunci cand ajungi in sediul unei firme, se presupune ca ai sa pleci intreg si sanatos. Nu este vina mea, ca la ei in sediu pavajul nu este corespunzator, daca incercam sa trec printr-un geam, cadeam pe scari sau cadeam de la etaj, de la un balcon, sigur ca era neglijenta/neatentie sau ce mai doriti. Propria neatentie/neglienta ar insemna ca eu sunt vinovatul direct, poate ar trb sa le platesc si daune, ptr ca probabil s-a marit gaura cu inca un centimetru cand am calcat in ea. Ce ne facem insa cu sediul unei firme unde totul ar trebui sa fie pus la punct? Atunci cand aflu in sediul undei firme, sunt oare pe camp? Sau pe un santier de constructii? Trebuie sa fiu atent in stanga si in dreapta? Sa nu imi cada caramizi in cap, sa nu calc in gropi si alte asemenea exemple?

Inca ceva. NU m-am impiedicat oameni buni, am calcat pe o portiune unde erau 2-3 bucati din pavaj desprinse, de fapt, nu desprinse, ci lipsa! Piciorul a alunecat intr-o parte si uite asa am ajuns la spital. Cat de normala vi se pare situatia? Nu, nu pot da in judecata Romania, desi as da-o cu mare placere, prea putine lucruri sunt normale in tara asta, insa daca intru cu masina intr-o groapa de pe carosabil, cu siguranta ca dau in judecata primaria! Cladirea si curtea respectiva apartin unei firme, firma care le administreaza in mod direct, ei sunt responsabili de bunul mers al lucrurilor, prin urmare, si de lipsa a 2-3, sau cate or fi, bucati de pavaj. Sunt de acord ca e neobisnuit pentru Romania, unele chestii sunt poate mai greu de inteles, dar eu asa vad situatia normala...
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
m_33, utilizator

Alte discuții în legătură

Eram cu bicicleta în trafic când am fost lovit intenționat de un șofer, care apoi a fugit de la locul accidentului. ce mă sfătuiți să fac? Iustinescu Iustinescu Buna seara. Tocmai ce am ajuns acasa dupa ce am fost lovit intentionat in trafic de un sofer, eu circuland regulamentar. Eu ma aflam cu bicicleta pe partea ... (vezi toată discuția)
Accident cu consecinte deosebit de grave in incinta unui magazin MatacheGrigore MatacheGrigore In urma cu aproape 3 ani,sotia a intrat intr-un magazin si a alunecat pe o portiune cu un lichid vascos din incinta acestuia.Pe camera de luat vederi a ... (vezi toată discuția)
Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in germania ... Ana-Maria Zaharia Ana-Maria Zaharia Am o cunostinta care a lucrat la negru anul trecut in Germania si a avut un accident ce a rezultat cu ruperea unui picior. A fost dus la spital acolo si dupa ... (vezi toată discuția)