avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eram cu bicicleta în trafic când am fost lovit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eram cu bicicleta în trafic când am fost lovit intenționat de un șofer, care apoi a fugit de la locul accidentului. Ce mă sfătuiți să fac?

Buna seara. Tocmai ce am ajuns acasa dupa ce am fost lovit intentionat in trafic de un sofer, eu circuland regulamentar. Eu ma aflam cu bicicleta pe partea dreapta, iar un sofer neatent a vrut sa faca dreapta de pe banda cealalta, intentionand sa parcheze in fata unei shaormerii. Practic mi-a taiat calea fara dea semnal, fara sa se asigure. L.am admonestat verbal cu un limbaj destul de colorat, apoi mi.am vazut de drum. M.a urmarit cativa metri, moment in care am oprit pe partea dreapta, la o distanta de cativa metri fata de o masina care era parcata pe partea dreapta, a oprit si el, a tras de volan, a apasat pe acceleratie si m.a lovit cu putere in roata din spate impingandu-ma pana in masina care era parcata mai in fata. Noroc ca nu m-am dezechilibrat pentru ca erau sanse destul de mari sa treaca peste mine. A dat cu spatele si a fugit de la locul accidentului. I-am retinut numarul, am sunat la politie, au venit, au constatat si au plecat. Mi-au zis ca dupa ce fac plangere, cel mult va fi acuzat pentru distrugere, ceea ce mi s.a parut cel putin ciudat. Din 4 martori care erau in zona, a mai ramas doar paznicul care m.a asigurat ca se va prezenta in calitate de martor si a verificat si camerele pe care apare intreaga scena. Maine ma intalnesc cu el sa.mi dea inregistrarea, apoi voi merge la politie. Roata bicicletei este in forma de 8, iar in zona soldului se formeaza o vanataia in urma impactului cu saua bicicletei

Spuneti.mi, va rog, ce ma sfatuiti sa fac in situatia asta? N.as vrea nici sa.l nenorocesc pe pusti si sa fie pus sub acuzare pentru tentativa de omor (daca este cazul), dar totodata imi doresc sa plateasca pentru actul criminal pe care l.a comis. In astfel de situatii imi recomandati un avocat cu ajutorul caruia sa ajung la o intelegere cu respectivul derbedeu? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti plangere. Incadrarea o sa o faca organul de up. Daca a procedat cu intentie si ati suferit si leziuni traumatice nu se va retine doar distrugere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si eu va indrum sa depuneti plangere.Atata timp cat nu este tras la raspundere si va plati pentru faptele sale (chiar si o amenda simbolica,desi ma indoiesc ca va fi doar asta) va forma un ,,obicei" considerand ca e normal un astfel de comportament.Din pct meu de vedere toleranta trebuie sa fie 0 in astfel de situatii
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate vad nu doriti nici ”sa-l nenorociti” pe baiat, dar nici sa scape nepedepsit pentru ”gestul sau criminal” si ati ales calea unei ”intelegeri” ! Deci va trebuie un avocat care sa se ”inteleaga” cu agresorul, banuiesc in sensul obtinerii unei compensatii pecuniare care sa va permita sa va ”reperati” atat paguba (bicicleta) cat si onoarea (vanataia de la sold) ! Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, la cum merg lucrurile în România, nu as avea așa mari speranțe.
Chiar dacă aveți înregistrarea, asta nu arăta decât că v-a lovit cu mașina, usor.
Dar nu arată și intenția directă a șoferului.
Așadar, spun sa nu aveti prea mari sperante. Nu mai punem la socoteală faptul că pustiul poate este progenitura cuiva cu "relații", și ajungeți să constatați că nu există nici un caz, din lipsa de probe.

Dar, asta nu înseamnă să nu mergeți și să depuneți o plângere la poliție. Poate chiar se rezolva cu adevărat.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 29 Aprilie 2018
Quartila, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti orice trebuie ca sa conduca peste cat mai mult timp posibil - daca se poate niciodata. Asa ceva nu trebuie iertat niciodata. O neatentie se mai iarta, dar intentionat e deja intentie de crima si nu glumesc de loc.

Alte discuții în legătură

Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie ciprian andreescu ciprian andreescu Buna seara. Am si eu o intrebare: ce sanse am sa castig un proces in care un sofer ce era stationat pe partea dreapta, pe trotuar, eu mergand pe bicicleta, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala? AdrianVi AdrianVi Buna ziua , in data de 16.11.2015 am parcat regulamentar , iar cand am vrut sa plec am gasit masina blocata de un alt autoturism, care se afla parcat pe prima ... (vezi toată discuția)