avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate mada16

Activitate mada16

Răspuns la discuția incredintare apartament
Mai am o intrebare legata de subiectul meu. Intervenientul poate face recurs daca mi se incredinteaza mie apartamentul si fostul sot nu face recurs?
Răspuns la discuția incredintare apartament
Nu stiu daca intervenientul este doar un bagator de seama in acest proces , asa cum spuneti , intrucat am facut o tranzactie intre mine si fostul sot , care a fost respinsa datorita acestui intervenient , Instanta a tinut cont de temerea lui cum ca nu ar putea sa se indestuleze , nu ar fi sigur.
Un avocat nu cred ca ar fi necesar in aceasta faza deoarece oricum una dintre parti va face recurs in urma hotararii care se a lua, asa ca mai bine apelez atunci la un avocat.
Ce mi se pare mie ciudat este ca judecatoarea a spus la ultima sedinta ca ramane in pronuntare si ca va face acest lucru in cateva zile ca sa putem , daca vreuna din parti vrea , sa depunem inscrisuri la dosar. Cum sa se depuna inscrisuri de care partile sa nu aiba cunostinta si sa se dea pronuntarea?
Buna ziua , sunt un utilizator nou si as vrea sa va cer cateva informatii. Sunt intr-un proces de partaj cu fostul sot , am un minor in incredintare , exista in cadrul procesului de partaj si un intervenient care detine un titlu de executare silita pe imobilul in care locuim. Contributia la achitarea apartamnetului este in cote egale , actul de vanzare-cumparare este pe nuele meu si al fostului sot , avem 16 ani de casnicie. Fostul sot cere incredintarea apartamentului pt. el si intervenientul il sustine in cererea lui , deoarece spune ca daca mi-ar fi mie incredintat , eu i-as da o sulta si intervenientul nu are garantia ca isi va recupera datoria , eu neavand nici o legatura cu intervenientul. Ce sanse am sa mi se incredinteze mie apartamentul? In cat timp trebuie achitata sulta? Sulta se pote achita numai din vanzarea apartamentului , dar exista acel titlui executoriu. Stiu ca se poate gasi un cumparator , sa i se ceara un avans mai mare , sa se achite datoria catre intervenient . In ce valoare este sulta? Se ia de baza evaluarea expertului depusa la tribunal? Daca nu se acorda sulta in timpul stabilit , ce se intampla in cazul in care mi se incredinteaza mie apartamentul si ce se intampla in cazul in care i se incredinteaza fostului sot apartamentul? Daca eu nu platesc fostului sot sulta cuvenita in timpul stabilit , are intervenientul vreo cale de atac impotriva mea , sau doar fostul sot? Daca fostul sot nu-mi plateste mie sulta in timpul stabilit , nu vrea sa vanda apartamentul , se scoate casa la licitatie de catre intervenient , pt. ca deocamdata executarea silita a fost suspendata pe perioada partajului .Multumesc.