Nu stiu daca intervenientul este doar un bagator de seama in acest proces , asa cum spuneti , intrucat am facut o tranzactie intre mine si fostul sot , care a fost respinsa datorita acestui intervenient , Instanta a tinut cont de temerea lui cum ca nu ar putea sa se indestuleze , nu ar fi sigur.
Un avocat nu cred ca ar fi necesar in aceasta faza deoarece oricum una dintre parti va face recurs in urma hotararii care se a lua, asa ca mai bine apelez atunci la un avocat.
Ce mi se pare mie ciudat este ca judecatoarea a spus la ultima sedinta ca ramane in pronuntare si ca va face acest lucru in cateva zile ca sa putem , daca vreuna din parti vrea , sa depunem inscrisuri la dosar. Cum sa se depuna inscrisuri de care partile sa nu aiba cunostinta si sa se dea pronuntarea?
Buna ziua , sunt un utilizator nou si as vrea sa va cer cateva informatii. Sunt intr-un proces de partaj cu fostul sot , am un minor in incredintare , exista in cadrul procesului de partaj si un intervenient care detine un titlu de executare silita pe imobilul in care locuim. Contributia la achitarea apartamnetului este in cote egale , actul de vanzare-cumparare este pe nuele meu si al fostului sot , avem 16 ani de casnicie. Fostul sot cere incredintarea apartamentului pt. el si intervenientul il sustine in cererea lui , deoarece spune ca daca mi-ar fi mie incredintat , eu i-as da o sulta si intervenientul nu are garantia ca isi va recupera datoria , eu neavand nici o legatura cu intervenientul. Ce sanse am sa mi se incredinteze mie apartamentul? In cat timp trebuie achitata sulta? Sulta se pote achita numai din vanzarea apartamentului , dar exista acel titlui executoriu. Stiu ca se poate gasi un cumparator , sa i se ceara un avans mai mare , sa se achite datoria catre intervenient . In ce valoare este sulta? Se ia de baza evaluarea expertului depusa la tribunal? Daca nu se acorda sulta in timpul stabilit , ce se intampla in cazul in care mi se incredinteaza mie apartamentul si ce se intampla in cazul in care i se incredinteaza fostului sot apartamentul? Daca eu nu platesc fostului sot sulta cuvenita in timpul stabilit , are intervenientul vreo cale de atac impotriva mea , sau doar fostul sot? Daca fostul sot nu-mi plateste mie sulta in timpul stabilit , nu vrea sa vanda apartamentul , se scoate casa la licitatie de catre intervenient , pt. ca deocamdata executarea silita a fost suspendata pe perioada partajului .Multumesc.