avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare apartament

Buna ziua , sunt un utilizator nou si as vrea sa va cer cateva informatii. Sunt intr-un proces de partaj cu fostul sot , am un minor in incredintare , exista in cadrul procesului de partaj si un intervenient care detine un titlu de executare silita pe imobilul in care locuim. Contributia la achitarea apartamnetului este in cote egale , actul de vanzare-cumparare este pe nuele meu si al fostului sot , avem 16 ani de casnicie. Fostul sot cere incredintarea apartamentului pt. el si intervenientul il sustine in cererea lui , deoarece spune ca daca mi-ar fi mie incredintat , eu i-as da o sulta si intervenientul nu are garantia ca isi va recupera datoria , eu neavand nici o legatura cu intervenientul. Ce sanse am sa mi se incredinteze mie apartamentul? In cat timp trebuie achitata sulta? Sulta se pote achita numai din vanzarea apartamentului , dar exista acel titlui executoriu. Stiu ca se poate gasi un cumparator , sa i se ceara un avans mai mare , sa se achite datoria catre intervenient . In ce valoare este sulta? Se ia de baza evaluarea expertului depusa la tribunal? Daca nu se acorda sulta in timpul stabilit , ce se intampla in cazul in care mi se incredinteaza mie apartamentul si ce se intampla in cazul in care i se incredinteaza fostului sot apartamentul? Daca eu nu platesc fostului sot sulta cuvenita in timpul stabilit , are intervenientul vreo cale de atac impotriva mea , sau doar fostul sot? Daca fostul sot nu-mi plateste mie sulta in timpul stabilit , nu vrea sa vanda apartamentul , se scoate casa la licitatie de catre intervenient , pt. ca deocamdata executarea silita a fost suspendata pe perioada partajului .Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mada16 , utilizator 15:37, 3 Iunie 2009
Buna ziua,


Pentru ca aveti un minor spre crestere si educare, aveti sanse maxime sa va fie atribuit apartamentul. intervenientul este doar un bagator de seama in acest proces, instanta nu va tine cont de cererea sa. Va trebui sa platiti sotului o sulta in valoare de 1/2 din valoarea evaluata a paartamentului. Puteti fi executata silit de catre sot pentru plata acestei sulte. Nu stiu daca se poate, dar v-as sfatui sa cereti un termen mai mare pentru achitarea acestei sume, termen care sa fie precizat in hotararea instantei.
cred ca ar fi bine sa va sfatuiti cu un avocat si sa reglementati toate detaliile inainte de pronuntarea sentintei, altfel veti ajunge la probleme, batai de cap si de "buzunar"...:rolleyes:
Nu stiu daca intervenientul este doar un bagator de seama in acest proces , asa cum spuneti , intrucat am facut o tranzactie intre mine si fostul sot , care a fost respinsa datorita acestui intervenient , Instanta a tinut cont de temerea lui cum ca nu ar putea sa se indestuleze , nu ar fi sigur.
Un avocat nu cred ca ar fi necesar in aceasta faza deoarece oricum una dintre parti va face recurs in urma hotararii care se a lua, asa ca mai bine apelez atunci la un avocat.
Ce mi se pare mie ciudat este ca judecatoarea a spus la ultima sedinta ca ramane in pronuntare si ca va face acest lucru in cateva zile ca sa putem , daca vreuna din parti vrea , sa depunem inscrisuri la dosar. Cum sa se depuna inscrisuri de care partile sa nu aiba cunostinta si sa se dea pronuntarea?
Doamna, una este sa partajati bunul in mod corect , in cote de 1/2 si una este sa prejudiciati interesul unui creditor printr-o intelegere intre dumneavoastra si sot prin care sotul va lasa in depina proprietate acest apartament. Trebuie facuta o distinctie clara.
Atata timp cat nu ii sunt fraudate interesele intervenientul este un bagator de seama, nimic mai mult.
Mai am o intrebare legata de subiectul meu. Intervenientul poate face recurs daca mi se incredinteaza mie apartamentul si fostul sot nu face recurs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotararii sammy44 sammy44 Buna ziua. Pe data de 23 noi. am avut termen pt procesul de partaj , termen care a fost comunicat printr-o citatie. Am avut termen pt divedirea achitarii ... (vezi toată discuția)
Neachitarea sultei sammy44 sammy44 Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)
Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)